Νέο ηλεκτρικό επαγγελματικό από την Citroen: e-Berlingo Van

Με αυτονομία που φτάνει τα 275 km

  • -
  • -

Η Citroën, μετά το ë–Jumpy, που ανακηρύχτηκε Van of The Year και το ë-Jumper, παρουσιάζει το ë-Berlingo Van, την ηλεκτρική έκδοση του ελαφρού επαγγελματικού της οχήματος, η οποία θα είναι διαθέσιμη από το Δίκτυο των Διανομέων της το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Το ë-Berlingo Van ικανοποιεί τις καθημερινές απαιτήσεις των επαγγελματιών, προσφέροντας μεγάλη ελευθερία στις κινήσεις τους, στα όλο και πιο απαιτητικά αστικά περιβάλλοντα, καθώς και στα υπεραστικά και αγροτικά περιβάλλοντα, χάρη στην αυτονομία του που φτάνει τα 275 χιλιόμετρα (WLTP).

Έρχεται με όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και δεν κάνει συμβιβασμούς αναφορικά με τις θρυλικές ιδιότητες του Berlingo, καθώς είναι ακόμα διαθέσιμο σε τέσσερις διαμορφώσεις αμαξώματος. Με όγκο φόρτωσης έως 4,4 m3, χωρητικότητα φορτίου έως 800 kg και όλη την ευελιξία και λειτουργικότητα της καμπίνας Extenso.

Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα και το δάπεδο φόρτωσης του οχήματος. Επομένως, δεν επηρεάζει τον ωφέλιμο χώρο φόρτωσης. Tροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που διαχειρίζεται την πρόσφυση ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης και τις εκάστοτε συνθήκες. Η απόδοση των 100kW (136PS) /260Nm σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα 130 km/h, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα οδήγησης που χρησιμοποιείται. Έχει εγγύηση καλής λειτουργίας για 8 χρόνια ή 160.000km (με εγγυημένη τη διατήρηση του 70% της  χωρητικότητάς της στο τέλος της εγγύησης). Ο κάτοχος έχει στη διάθεσή του ένα πιστοποιητικό χωρητικότητας μπαταρίας, που εκδίδεται μετά από επιθεώρηση μετά το πρώτο έτος ή 20.000 km, ενώ στη συνέχεια μετά από κάθε service, το οποίο πραγματοποιείται μετά από κάθε 2 χρόνια ή 40.000 km.

Υπάρχουν τρεις επιλογές φόρτισης, από απλή φόρτιση σε τυπική οικιακή πρίζα έως εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, η οποία επιτρέπει σε 30 λεπτά της ώρας η μπαταρία να ανακτήσει το 80% της ενέργειάς της. Η απλή πρίζα επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να είναι έτοιμο για χρήση το αυτοκίνητο την επόμενη ημέρα.

Είναι συνδεδεμένο στην εφαρμογή MyCitroën, που σημαίνει ότι η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερους από 220.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Προσφέρει επίσης επιλογές για νέες τεχνολογίες, όπως μια οθόνη head-up display, που αποτελεί πρωτιά για αυτήν την κατηγορία και μια μονάδα ελέγχου των λειτουργιών μέσω μιας οθόνης 10 "υψηλής ευκρίνειας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Citroen εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...