Skoda Kushaq: Ένα SUV για τους Ινδούς με 6 αερόσακους και ESP

Δεν βρίσκεις κάθε μέρα τέτοιο εξοπλισμό σε αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ινδία

  • -
  • -

Τον Μάρτιο θα αποκαλυφθεί πλήρως το Kushaq, το μεσαίο SUV της Skoda που απευθύνεται στην αγορά της Ινδίας. Μέχρι στιγμής τα αυτοκίνητα δοκιμών φέρουν καμουφλάζ, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές οι εξωτερικές του διαστάσεις, πέρα από το μεταξόνιο των 2,65 μέτρων.

Το Kushaq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN και αποτελεί το πρώτο από μία σειρά μοντέλων που θα μοιράζονται το ίδιο πάτωμα αλλά και μηχανικά μέρη. Κινητήρες είναι ο 1.0 και ο 1.5 TSI, με 110 και 150 ίππους αντίστοιχα. Η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού ή το 7άρι DSG.

Το σημαντικό είναι ότι ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει σύστημα ευστάθειας ESP (για πρώτη φορά για μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας στην Ινδία), 6 αερόσακους, hill hold assist, καθίσματα ISOFIX στον πίσω πάγκο, αισθητήρες φωτός/βροχής και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών. Στοιχεία ασφαλείας στα οποία δεν είναι συνηθισμένοι οι Ινδοί, όπου τα επίπεδα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας είναι πολύ χαμηλά.

Όπως και τα άλλα SUV της Skoda (Kodiaq, Karoq, Kamiq), έτσι και αυτό αρχίζει από «K» και τελειώνει σε «Q». Το όνομά του προέρχεται από την λέξη “Kushak”, η οποία στην σανσκριτική γλώσσα σημαίνει «βασιλιάς».

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Skoda Kamiq 1.0 TSI


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...