Bentley Flying Spur: Λιμουζίνα… υπερταχεία με 0-100 km/h σε 4,1 sec

Αυτό το μοντέλο δεν στέκεται μόνο στην απαράμιλλη ποιότητα και πολυτέλεια, αλλά προσφέρει και επιδόσεις και τεχνολογία που το κάνουν ακαταμάχητο

  • -
  • -

Η Bentley έχει μακρά παράδοση 60 ετών στη χρήση V8 κινητήρων. H νέα Flying Spur τη συνεχίζει με έναν εξελιγμένο V8 4,0 λίτρων με μπλοκ αλουμινίου, διπλούς υπερσυμπιεστές τεχνολογίας twin-scroll για καλύτερη απόκριση, αλλά και καταλύτες τοποθετημένους κοντά στο μπλοκ του κινητήρα για μείωση των ρύπων.

Ο τετράγωνος σε σχήμα κινητήρας έχει εξαιρετική απόδοση που ανέρχεται στους 137 ίππους ανά λίτρο. Συνολικά η ισχύς φτάνει τους 550 ίππους και η ροπή αγγίζει τα 770 Nm, τα οποία είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους από τις 2.000 rpm και αποδίδονται σταθερά μέχρι τις 4.500 rpm. Έτσι, η νέα Flying Spur επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 4,1 sec, έχοντας μέγιστη ταχύτητα που αγγίζει τα 318 km/h.

Επιπλέον, ο μεγάλος V8 κινητήρας διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των τεσσάρων κυλίνδρων σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, προκειμένου να επιτύχει χαμηλότερη κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κατασκευαστή, σε αυτή την περίπτωση το όφελος είναι μέχρι και 30%, που μεταφράζεται σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, αλλά και αυξημένη αυτονομία.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...