Νέα και πιο… οικονομική έκδοση της Porsche Taycan

Η νέα έκδοση της Taycan έρχεται να πλαισιώσει τις 4S, Turbo και Turbo S, παίρνοντας θέση στη βάση της γκάμας

  • -
  • -

Οι φήμες επαληθεύτηκαν και η Porsche παρουσίασε μία νέα έκδοση της Taycan, η οποία και τοποθετείται στη βάση της γκάμας του αμιγώς ηλεκτρικού σπορ σεντάν. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις 4S, Turbo και Turbo S, εντοπίζεται στην παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος δίνει κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Η απόδοση του αγγίζει τους 326 ίππους και φτάνει έως τους 408 σε λειτουργεία overboost, πάντα στην έκδοση με την μπαταρία των 79,2 kWh. Για όσους επιθυμούν κάτι παραπάνω, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του Performance Battery Plus, με τη χωρητικότητα της μπαταρίας να αγγίζει τους 380 ίππους και σε λειτουργία overboost να φτάνει έως τους 476 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις οι επιδόσεις είναι ίδιες, με τα πρώτα 100km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 5,4 sec, την ώρα που η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 km/h.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ME TH ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ PORSCHE TAYCAN TURBO

Όσον αφορά την αυτονομία, η έκδοση με την μπαταρία των 79,2 kWh μπορεί να καλύψει απόσταση 431 km με μία φόρτιση, ενώ αυτή με τη μονάδα των 93,4 kWh, προσφέρει 484 km. Σημειώστε, ότι αμφότερες οι μετρήσεις είναι σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Παράλληλα, αξίζει να γνωρίσει κανείς πως η έκδοση με την μικρή μπαταρία μπορεί να φορτιστεί έως και τα 225 kWh, ενώ η μεγαλύτερη στα 270 kWh. Σχετικά με τη διαδικασία της φόρτισης, σε ταχυφορτιστή χρειάζονται μόλις 22,5 λεπτά για το γέμισμα της μπαταρίας από το 5% έως τις 80%, ενώ μόλις πέντε λεπτά είναι αρκετά για να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει αυτονομία της τάξεως των 100 χιλιομέτρων!

Φυσικά, εφόσον πρόκειται για τη νεότερη προσθήκη της γκάμας της Taycan, θα είναι εφοδιασμένη με όλες τις αναβαθμίσεις που παρουσίασε η Porsche πρόσφατα για το μοντέλο. Η εμπορική της πορεία θα ξεκινήσει το Μάρτιο και το κόστος κτήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι 79.000 δολάρια. Την ίδια ώρα, η τιμή της στη Μ. Βρετανία θα ξεκινάει από τις 70.000 λίρες, δηλαδή περίπου 79.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...