Porsche Boxster 25 Years: Σε μόλις 1.250 κομμάτια

Η Boxster κλείνει 25 χρόνια ζωής και η Porsche γιορτάζει την επιτυχία του roadster με μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής

  • -
  • -

Η Boxster δεν είναι ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο για την Porsche. Το ανοικτό διθέσιο roadster αποτέλεσε μοντέλο-κλειδί στα μέσα της δεκαετίας του ’90 για τη γερμανική εταιρεία συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οικονομική της ανάκαμψη. Από το 1996 όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, περισσότερες από 357.000 Boxster έχουν πωληθεί παγκοσμίως. Διατηρώντας μάλιστα σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα και τη σχεδιαστική ταυτότητα του πρωτοτύπου που είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στην έκθεση του Ντιτρόιτ το 1993. Για να γιορτάσει τα 25 χρόνια του εξαιρετικά σημαντικού και δημοφιλούς μοντέλου της, η Porsche προσφέρει μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής, την οποία και θα διαθέσει σε μόλις 1.250 κομμάτια.

Βασίζεται επάνω στην ατμοσφαιρική GTS 4.0, κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει ισχύ 400 ίππων. Θα προσφέρεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, όσο και με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη PDK. Η τελική ταχύτητα της ειδικής έκδοσης αγγίζει τα 293 km/h, ενώ τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 4 sec. Σημειώστε, πως το πακέτο Sport Chrono της Porsche περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό της επετειακής Boxster. Το ίδιο ισχύει και για την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση PASM και το σύστημα torque vectoring (PTV) με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως σε σχέση με την GTS είναι επιπλέον 10 mm χαμηλότερη.

MAΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PORSCHE BOXSTER GTS 4.0

Φυσικά, όπως συνηθίζεται σε εκδόσεις του είδους, μία σειρά από στιλιστικές παρεμβάσεις τη διαφοροποιούν σε σχέση με τις υπόλοιπες Boxster. Στην περίπτωση της «25 Years», ένα από τα βασικά στοιχεία είναι το μεταλλικό χρυσαφί χρώμα Neodyme που χαρακτήριζε το πρωτότυπο του 1993. Το συναντάμε χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα, στις εισαγωγές αέρα μπροστά από τους πίσω τροχούς, αλλά και στις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών. Λεπτομέρεια αποτελεί η τάπα της βενζίνης, αλλά και οι διαφοροποιημένες απολήξεις της εξάτμισης.

Ακολουθώντας την εικόνα του αρχικού πρωτότυπου, στο εσωτερικό έχει επιλεχθεί μπορντό επένδυση, σε συνδυασμό με μία απόχρωση του κόκκινου για τη μαλακή οροφή. Από εκεί και πέρα, το χαρακτηριστικό «25 Years» το συναντάμε σε διάφορα σημεία της καμπίνας, αλλά και του αμαξώματος, αναδεικνύοντας τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα της συγκεκριμένης Boxster.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...