Το Hyundai IONIQ 5 έρχεται με… απεριόριστη ενέργεια (+video)

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου η Hyundai κάνει τις πρώτες αποκαλύψεις

  • -
  • -

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Hyundai IONIQ 5 θα γίνει τον επόμενο μήνα, ωστόσο σήμερα, η κορεατική φίρμα μας δίνει κάποια στοιχεία του. Ξεχωριστή σχεδίαση, με σαφείς αποστάσεις από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της, προαναγγέλλει ουσιαστικά τη νέα φιλοσοφία που θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον και θα αφορά τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Οι επίσημες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι υπό χαμηλό φως και αφήνουν εντέχνως να αποκαλυφθούν τα τετραγωνισμένα εμπρός φώτα LED, το χαμηλό καπό και την κλειστή μάσκα, χαρακτηριστικό γνώρισμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Επιπλέον, οι εξωτερικοί καθρέπτες είναι ψηφιακοί, ενώ οι τροχοί αλουμινίου έχουν ειδική σχεδίαση με γνώμονα την μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή και την εξοικονόμηση ενέργειας. Το πίσω μέρος είναι… κοφτό, ενισχύοντας τον crossover χαρακτήρα του, με τις ακμές να κυριαρχούν και τα φώτα να ακολουθούν το ίδιο μοτίβο με αυτά που συναντάμε εμπρός.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν δίνει έμφαση στην ενέργεια που… κουβαλάει το νέο IONIQ 5, αφού παρουσιάζει μια εκδρομή με αυτό, όπου ο ιδιοκτήτης του μαγειρεύει σε κανονική κουζίνα, ακούει μουσική με πολλά ηχεία και κάνει διάδρομο στο δάσος, παίρνοντας ενέργεια από το αυτοκίνητο.

Επιπλέον, σε ένα άλλο βίντεο παρουσιάζει τις δυνατότητες που έχει. Πιο συγκεκριμένα εστιάζει στην ταχεία φόρτιση, αφού μπορεί σε μόλις πέντε λεπτά της ώρας να ανακτήσει ενέργεια που ισοδυναμεί με κάλυψη απόσταση πάνω από 100 χιλιόμετρα.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, αλλά σύμφωνα με κάποιες διαρροές, αναμένεται να έχει απόδοση που θα ξεπερνάει τους 300 ίππους, μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς και επιτάχυνση 0-100 km/h σε λίγο πάνω από τα πέντε δευτερόλεπτα. Επίσης, η αυτονομία του αναμένεται να ξεπερνάει τα 450 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο μέτρησης WLTP.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...