Ανανέωση για την οικογένεια του Abarth 595 (video)

Φρεσκάρισμα και ανανέωση στα σημεία για το νέο Abarth 595

  • -
  • -

Με το νέο έτος η Abarth ανανέωσε στα σημεία το 595 εξακολουθώντας να διατηρεί τα δυναμικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν το ιταλικό μοντέλο, αλλά ενισχύοντας το επιθετικό του στιλ. Το λιλιπούτειο, αλλά εκρηκτικό Abarth θα προσφέρεται και πάλι σε τέσσερις εκδόσεις, τις 595, Turismo, Competizione και Esseesse. Όμως, εν έτη 2021 θα είναι διαθέσιμες σε νέους χρωματισμούς, με διαφοροποιημένες στιλιστικές λεπτομέρειες, αναβαθμισμένες τεχνολογίες, αλλά και μία σειρά από δυνατότητες εξατομίκευσης.

Το Abarth θα είναι διαθέσιμο σε κλειστή και ανοικτή έκδοση, ενώ η ισχύς του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα θα εξακολουθεί να κυμαίνεται από τους 145 έως και τους 180 ίππους. Σε κάθε εκδοχή του θα είναι σύμφωνος με τις νέες αυστηρές εκπομπές ρύπων προδιαγραφών Euro 6D Final. Μία διαφοροποίηση που συναντάμε σε όλα τα μοντέλα, είναι η αλλαγή της ονομασίας του σπορ προγράμματος οδήγησης. Πλέον, το sport mode καταργείται και θα αποκαλείται… «Scorpion mode»! Εμπνευσμένο φυσικά από το σκορπιό στο σήμα της Abarth… Πλέον, σε όλα τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμη η οθόνη αφής των 7’’ ιντσών, ενώ νέα θα είναι και μία σειρά από γραφικά.

Η έκδοση Turismo θα αφορά όσους δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην άνεση και το στιλ, με κύρια διαφορά τα δερμάτινα καθίσματα που θα είναι διαθέσιμα σε νέους και διαφορετικούς χρωματισμούς. Αντίθετα, η Competizione απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τις επιδόσεις και τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Για αυτό και θα προσφέρεται σε ένα νέο μπλε ματ χρώμα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα Fiat 131 Abarth της δεκαετίας του ’70. Ενώ την ίδια ώρα οι ζάντες των 17’’ έχουν δανειστεί στοιχεία από τη Lancia Delta Integrale. Τις σπορ πινελιές συμπληρώνουν στο εσωτερικό το ταμπλό με επένδυση από αλκαντάρα, τα νέα δερμάτινα καθίσματα και ο νέος επιλογέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ TOY ABARTH 595 COMPETIZIONE

Όσον αφορά την κορυφαία έκδοση της σειράς με τον κωδικό Εsseesse, οι τεχνικοί της Abarth εξέλιξαν νέες απολήξεις από τιτάνιο για την εξάτμιση που φέρει την υπογραφή της Akrapovic. Στοιχείο που έχει διαφοροποιήσει σημαντικό τον ήχο του εκρηκτικού Abarth. Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη να σας θυμίσουμε ότι το 595 αποδίδει 145 ίππους, το Turismo 165, ενώ στις εκδόσεις Competizione και Esseesse η ισχύς σκαρφαλώνει στους 180. Σημειώστε, πως οι δύο τελευταίες εκδόσεις διαθέτουν μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, αμορτισέρ τεχνολογίας FSD της Koni και φρένα της Brembo!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...