Μία 911 για off road παιχνίδι [Video]

Η Porsche 911 Safari φαίνεται πως επέστρεψε

  • -
  • -

Μήπως σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να θέλεις μία Porsche 911, η οποία είναι ικανή να διαγωνιστεί σε αγώνες off-road; Όσο περίεργη και αν φαντάζει η εικόνα, κάποιος την έκανε πραγματικότητα και μάλιστα με την βοήθεια της κορυφαίας στις 911, Singer. Ναι, ο διασημότερος οίκος δημιουργίας των πιο ποθητών restomod, τα οποία βασίζονται σε παλιές 911, ανέλαβε όπως φαίνεται να αναβιώσει τον θρύλο της 911 Safari.

Το αποτέλεσμα ονομάζεται ACS (All-Terrain Competition Study, καμία σχέση με την γνωστή εταιρία courier) και βασίζεται στην γενιά 964 της 911. Κάτω από το καπό κρύβει έναν αερόψυκτο twin-tirbo 6κύλινδρο boxer κινητήρα, με απόδοση 456 ίππους, ο οποίος περνά την δύναμη του μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 5 σχέσεων και στους 4 τροχούς. Η μαγεία που περιβάλλει όμως το συγκεκριμένο όχημα δεν τελειώνει εκεί, καθώς στην δημιουργία του δεν συνέβαλαν μόνο οι μανιακοί με την λεπτομέρεια, άνθρωποι της Singer, αλλά και ο ειδικός στις ιστορικές 911 rally, Richard Tuthill.

side

Μάλιστα, ο ανώνυμος πελάτης ο οποίος παρήγγειλε αυτό το ξεχωριστό δημιούργημα, δεν ζήτησε ένα, αλλά δύο αυτοκίνητα. Την λευκή, η οποία είναι κατασκευασμένη για αγώνες υψηλών ταχυτήτων που πραγματοποιούνται σε τοποθεσίες όπως αυτή του Dakar Rally και την κόκκινη, σχεδιασμένη για ασφάλτινες διοργανώσεις. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως ο συγκεκριμένος κύριος ή κυρία, δεν έχει κανένα πρόβλημα εάν μελλοντικοί πελάτες της Singer, θελήσουν ένα παρόμοιο όχημα με τα δύο που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Σε άλλα νέα, το όχημα φέρει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, 2 πανομοιότυπες ρεζέρβες με τους αρχικούς 4 τροχούς, μία εμπρός και μία πίσω, roll cage και καθίσματα bucket αγωνιστικών προδιαγραφών, σύστημα πλοήγησης για τον συνοδηγό και ενσωματωμένο σύστημα παροχής πόσιμου νερού σε οδηγό και συνοδηγό. Τέλος, όλα τα πάνελ του αμαξώματος είναι φυσικά κατασκευασμένα από ανθρακώνημα, ώστε να αντισταθμίσουν το αυξημένο βάρος που φέρουν όσα προαναφέραμε.

Αν κρίνουμε και από άλλα δημιουργήματα του οίκου Singer, το όλο project σίγουρα μόνο φθηνό δεν θα είναι, χωρίς να έχουμε όμως κάποιο επίσημο νούμερο. Αν μας ρωτάτε, εμείς θα ποντάραμε σε κάποιο πολύ υψηλό 6ψήφιο αριθμό. Οριακά 7ψήφιο…


Πηγή video: carscoops

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...