Zyrus LP1200 Strada: Κυκλοφορεί ελεύθερη με 1.200 ίππους

Μετά την κατάκτηση του Nurburgring η Zyrus 1200 Strada θα μπορεί να εκμηδενίσει αποστάσεις και σε δημόσιο δρόμο

  • -
  • -

Πριν από μερικούς μήνες γνωρίσαμε τη νορβηγική Zyrus, η οποία δημιούργησε μία μοναδική αναβαθμισμένη και βελτιωμένη εκδοχή της Lamborghini Huracan που σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο στην πίστα του Nurburgring. Όμως, όπως αποδείχθηκε εκείνο το μοντέλο αποτέλεσε ουσιαστικά ένα πρωτότυπο για να δοκιμαστούν οι αναβαθμίσεις και οι λύσεις που θα προσφέρει ο νορβηγικός οίκος βελτίωσης για το ιταλικό μοντέλο. Μετά από δύο χρόνια δοκιμών και περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα, το κιτ βελτίωσης είναι διαθέσιμο για όσους ενδιαφερόμενους.

Θα ονομάζεται Zyrus LP1200 Strada και θα μπορεί να κυκλοφορεί νομότυπα στο δρόμο. Ο δεκακύλινδρος κινητήρας των 5.200 cc και με την προσθήκη δύο τούρμπο αποδίδει 900 ίππους. Αλλά αυτό υπό φυσιολογικές συνθήκες, αφού αν ο οδηγός επιθυμεί μπορεί να επιλέξει το Track Mode και να έχει στη διάθεση του 1.200 ίππους! Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως ο οίκος βελτίωσης από τη Νορβηγία δεν αρκέστηκε στην αναβάθμιση του κινητήρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι προσφέρει ένα τελείως νέο και διαφοροποιημένο αεροδυναμικό κιτ, το οποίο στα 200 km/hπαράγει περισσότερους από δύο τόνους κάθετης δύναμης! Μάλιστα, πολλά από τα στοιχεία στο αμάξωμα είναι εμπνευσμένα από τα πρωτότυπα της κορυφαίας κατηγορίας των αγώνων αντοχής, την LMP1.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ZYRUS ΣΤΟ NURBURGRING

Για την μετατροπή απαιτούνται περισσότερα από 600 μέρη, ενώ το βάρος της αγγίζει μόλις τα 1.247 κιλά. Η τιμή της Strada ξεκινάει από τα 595.000 ευρώ, ενώ η ελαφρύτερη (1.200 kg) LP1200 R που διατίθεται αποκλειστικά για οδήγηση στην πίστα κοστίζει μόλις 525.000 ευρώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...