Bentley Mulliner Bacalar: Χειροποίητη και για λίγους

Περνάει στην παραγωγή με εντυπωσιακή εμφάνιση και εκρηκτική απόδοση

  • -
  • -

Την έκδοση προ-παραγωγής της Mulliner Bacalar παρουσίασε η Bentley. Πρόκειται για ένα ανοιχτό supercar, δύο θέσεων. Αυτή την περίοδο περνάει τις τελικές εξετάσεις, με σκληρές δοκιμές για να αποδείξουν την αξιοπιστία τους τα μηχανικά της μέρη.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου, αλλά και το δείκτη NVH για τον θόρυβο, τους κραδασμούς και το κράτημα. Η Mulliner Bacalar έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα επί ευρωπαϊκού εδάφους για να διαπιστωθεί πόσο καλά συνμπεριφέρεται.

Στο επόμενο στάδιο, θα κατασκευαστούν 12 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ήδη πωληθεί σε πελάτες, οι οποίοι τα περιμένουν το επόμενο έτος. Μεταξύ των δοκιμών αξιολόγησης είναι και η αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίας της τάξης των 80 βαθμών κελσίου.

Στο τέλος της 20ης εβδομάδας αξιολόγησης, η Bentley θα δοκιμάσει σκληρά όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, με 750 από αυτά να είναι κατασκευασμένα ειδικά για την Mulliner Bacalar, με τα 40 να είναι από carbon. Κάθε αυτοκίνητο είναι ειδικά κατασκευασμένο στη λεπτομέρεια και σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Η Bacalar είναι εμπνευσμένη από την EXP 100 GT Concept του 2019. Εφοδιάζεται με έναν twin-tubo 6λιτρο κινητήρα W12 με απόδοση 660 ίππων και 900 Nm ροπής! Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με οκτώ σχέσεις. Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς, ωστόσο για καλύτερη απόδοση και επιδόσεις η περισσότερη πάει στους πίσω τροχούς. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 322  km/h.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...