Θα έμπαινες σε λεωφορείο που δεν έχει τιμόνι και οδηγό; (+video)

Η Zoox της Amazon παρουσίασε ένα που κυκλοφορεί στους δρόμους του San Fancisco

  • -
  • -

Μόλις έξι μήνες μετά την απόκτηση της Zoox, -μιας εταιρείας με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης- από την Amazon, παρουσιάζεται ένα αυτόνομο λεωφορείο χωρίς τιμόνι.

Έχει μήκος λίγο πάνω από 3,6 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του τέσσερα άτομα. Η μέγιστη ταχύτητα του μικρού λεωφορείο ανέρχεται στα 120 km/h, ωστόσο, έχει σχεδιαστεί για χρήση πόλης όπου οι ταχύτητες είναι αρκετά χαμηλότερες.

Κάνοντας χρήση μπαταριών 133 kh, το λεωφορείο της Zoox μπορεί να κάνει δρομολόγια για περίπου 16 ώρες. Στα μοναδικά χαρακτηριστικά του Zoox είναι η δυνατότητα οδήγησης και προς τις δύο κατευθύνσεις. Φυσικά στρίβουν και οι τέσσερις τροχοί, γεγονός που ενισχύει την ευελιξία του.

Διαθέτει μια σειρά από αισθητήρες και ραντάρ για να αναγνωρίζει κίνηση στο περιβάλλον του σε εύρος 270 μοιρών. Η Zoox δραστηριοποιείται από το 2014 στον τομέα των αυτόνομων συστημάτων.

Σήμερα, είναι σε θέση να ανακοινώνει ότι εξελίσσει μια νέα αυτόνομη πλατφόρμα για ένα όχημα που θα κάνει τα πάντα μόνο του και θα αποτελέσει το ταξί του μέλλοντος. Η Zoox ωστόσο, δεν ανακοίνωσε ακόμα πότε θα είναι διαθέσιμη στο κοινό αυτή η υπηρεσία.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...