Alfa Romeo 4C αφιερωμένη στην 33 Stradale (+video)

Μια ειδική έκδοση του σπορ μοντέλου της που ξυπνάει μνήμες δημιούργησε η ιταλική εταιρεία

  • -
  • -

Η Alfa Romeo παρουσίασε την 4C Spider 33 Stradale Tributo, μια έκδοση εμπνευσμένη από την Alfa Romeo 33 Stradale του 1967, το θρυλικό σπορ μοντέλο με τον κινητήρα στο κέντρο. Μόνο 33 αυτοκίνητα της περιορισμένης έκδοσης 4C Spider θα κυκλοφορήσουν στη Βόρεια Αμερική.

Η 4C Spider 33 Stradale Tributo διατίθεται αποκλειστικά σε κόκκινο (Rosso Villa d’Este) τριών στρώσεων, με γκρι και χρυσαφί ζάντες πέντε μπράτσων 18 ιντσών εμπρός και 19 πίσω και καθίσματα που έχουν επενδύσεις σε μαύρο καστόρι και καφέ δέρμα.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί logo “4C Spider 33 Stradale Tributo” που συναντάμε στο ταμπλό στο πλάι και στην κεντρική κονσόλα και φυσικά ένα ταμπελάκι με τον αριθμό παραγωγής της έκδοσης. Επιπλέον, προσφέρεται και ένα βιβλίο σχεδιασμένο από το Centro Stile, με τα στοιχεία κατασκευής της 4C, την  τεχνολογία τα υλικά, τη γραμμή παραγωγής στη Modena, αλλά και την ιστορία της 33 Stradale.

Η 4C με τα αγωνιστικά γονίδια, ξεχωρίζει για το monocoque σασί της. Στη συγκεκριμένη έκδοση φοράει μια εξάτμιση Akrapovic που είναι τοποθετημένη στο κέντρο, αγωνιστικά ρυθμισμένη ανάρτηση, φώτα bi-xenon, επενδύσεις από καστόρι και δέρμα, πίσω αεροτομή και σημαία της Ιταλίας στους εξωτερικούς καθρέπτες της. Επιπλέον, η μάσκα εμπρός είναι βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο “piano black”.

Η 4C Spider 33 Stradale Tributo εφοδιάζεται με ένα τούρμπο κινητήρα 1.750 cc με άμεσο ψεκασμό, δύο intercooler και χρονισμό βαλβίδων, αποδίδοντας 240 ίππους και 350 Nm ροπής και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με έξι σχέσεις. Με βάρος περίπου στα 1.100 κιλά προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...