Mercedes-Benz: Ετοιμάζει τη νέα γενιά των ηλεκτρικών επαγγελματικών μοντέλων

Μια νέα πλατφόρμα για τη κατασκευή του αμιγώς ηλεκτρικού eSprinter ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz κινείται με γοργούς ρυθμούς προς την κατεύθυνση του εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Σε αυτή περιλαμβάνονται και τα επαγγελματικά μοντέλα. Για την εκπλήρωση του στόχου αυτού κάνει μια γιγαντιαία επένδυση ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξελίξει μια νέα πλατφόρμα “Electric Versatility Platform” που θα χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του νέου eSprinter.

Τα κύρια στοιχεία της νέας πλατφόρμας είναι τρία δομικά τμήματα που επιτρέπουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία κατά την ανάπτυξη και τη σχεδίαση διαφορετικών τύπων αμαξωμάτων. Με αυτό τον τρόπο, διαμορφώσεις αμαξώματος οι οποίες ήταν προηγουμένως διαθέσιμες μόνο για οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι πλέον εφικτές και με ηλεκτροκίνηση.

Πιο αναλυτικά, το σύστημα μετάδοσης κίνησης στους πίσω τροχούς, τα δύο μεταξόνια, οι τρεις χωρητικότητες μπαταρίας και το υψηλότερο μέγιστο ωφέλιμο φορτίο επιτρέπουν κάθε πιθανή έκδοση αμαξώματος. Επιπλέον, η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα αυξάνει την ευελιξία και την πρακτικότητα του eSprinter επόμενης γενιάς μειώνοντας ταυτόχρονα την πολυπλοκότητα και το κόστος παραγωγής.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...