Με 700 χιλιόμετρα αυτονομία έρχεται το ηλεκτρικό Volkswagen ID 6

Λύνει το θέμα της αυτονομίας η γερμανική εταιρεία

  • -
  • -

Το πέμπτο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen θα είναι μια έκδοση παραγωγής του ID Vizzion που θα έχει αυτονομία 700 χιλιόμετρα και θα διαθέτει φορτιστή 200 kW. Αναμένεται στην αγορά, προς το τέλος του 2023, όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της Volkswagen.

Πρόκειται για το ID 6 ένα μεγάλο μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις sedan και station wagon. Οι εξωτερικές του διαστάσεις θα είναι ανάλογες του σημερινού Passat, ενώ εσωτερικά θα προσφέρει χώρους παρόμοιους με αυτούς του μεγάλου Phaeton.

Αυτό θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB, που προορίζεται για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Τη συναντάμε στο ID 3 που κυκλοφορεί ήδη, το ID 4 SUV που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ενώ λίγο αργότερα, μέσα στο νέο χρόνο θα δούμε το ID 5 ένα κουπέ SUV και το 2022 το MPV ID Buzz.

Το όνομα του ID 6, δηλαδή ο αριθμός του, δεν είναι ακόμα επίσημο. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να έχει ιδιαίτερη πέραση στην αγορά της Κίνας, αφού έχει όλα τα φόντα, λόγω μεγέθους, σχήματος, αλλά και τεχνολογίας να το κάνει.

Το ID 6 θα διατίθεται σε έκδοση με έναν κινητήρα που θα στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς, αλλά και με δύο μοτέρ και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Η ισχυρότερη εκδοχή του θα επιταχύνει από 0-100 km/h σε 5,6 sec, ενώ αυτή με τον ένα κινητήρα θα απαιτεί για την ίδια διαδικασία 8,5 sec.

Όσον αφορά την αυτονομία του αυτή αναμένεται να αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Η μπαταρία που θα χρησιμοποιεί θα είναι 84 kWh. Επιπλέον, θα υποστηρίζει φόρτιση 200 kW που θα επιτρέπει στο ηλεκτρικό μοντέλο να ανακτά 230 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...