Ηλεκτρικό όχημα με τετραψήφια αυτονομία! (video)

Δεν είναι εικόνα από το μέλλον. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με… «διαστημική» αυτονομία

  • -
  • -

Το τρίτροχο όχημα που βλέπετε στις εικόνες δεν αποτελεί δημιουργία υπολογιστή, αλλά ούτε ένα μελλοντικό πρωτότυπο. Το συγκεκριμένο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ονομάζεται Apter 3 EV και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν σήμερα κιόλας να το παραγγείλουν! Ποια είναι η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα που το χαρακτηρίζει, πέρα από τη σχεδίαση του φυσικά; Η αυτονομία του, αφού μπορεί να καλύψει περισσότερα από 1.600 km με μία φόρτιση!

Ναι, καλά διαβάσατε, δεν πρόκειται για λάθος…  Το συγκεκριμένο εξωπραγματικό νούμερο είναι εφικτό για μία σειρά από λόγους. Καταρχήν, ελέω της σχεδίασης του, αφού το συγκεκριμένο σχήμα του χαρίζει εξαιρετικά χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, της τάξεως του 0.13, με αποτέλεσμα να απαιτεί λιγότερη ενέργεια. Ακόμα πιο σημαντικό ρόλο παίζει η μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh, που με τη σειρά της χαρίζει την αυτονομία των 1.600 km. Μάλιστα, όποιος θέλει μπορεί να τοποθετήσει ηλιακά πάνελ στην οροφή που προσθέτουν επιπλέον 64 km, ενώ ακόμα 40 km αυτονομίας μπορούν να εξοικονομηθούν αν επιλέξετε δύο ακόμα πάνελ για το πίσω και εμπρός μέρος.


Το Aperta 3 θα είναι διαθέσιμο σε μία σειρά εκδόσεων, με τη βασική να εφοδιάζεται με μπαταρία 25 kWh και αυτονομία 400 km με μία φόρτιση. Παράλληλα θα προσφέρεται επίσης με μπαταρίες 40 kWh (644 km αυτονομία) και 60 kWh (955 km αυτονομία). Περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά η κορυφαία έκδοση Aptera 3 μπορεί να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/hσε μόλις 3,5 sec, με το βάρος της να αγγίζει τα 1.000 kg! Όσον αφορά τη φόρτιση, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της εταιρείας για περίπου 800 km απαιτείται μία ώρα φόρτισης σε ταχυφορτιστή DC! Η τιμή του Aperta 3 στις Ηνωμένες πολιτείες ξεκινάει από τα 25.900 δολάρια και μπορεί να φτάσει έως και τις 46.000 δολάρια, ανάλογα με την έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...