Αποκάλυψη για τις Aston Martin V12 Zagato Twins των 2 εκατομμυρίων

Σηματοδοτούν τα 100 χρόνια από την δημιουργία της ιταλικής εταιρίας

  • -
  • -

Αν και η παραγωγή της προηγούμενης γενιάς της Aston Martin Vantage σταμάτησε το 2018, η Βρετανική εταιρία συνεργάστηκε με την R-Reforged για να αναβιώσουν την V12 Vantage Zagato, με σκοπό τον εορτασμό των 100 χρόνων του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου. Το παρόν εγχείρημα παρουσιάστηκε πέρσι και τώρα το πρώτο ζευγάρι πρωτοτύπων βγήκε από την γραμμή παραγωγής της R-Reforged στο Warwick της Αγγλίας.

Εκεί θα παραχθούν συνολικά 38 νέα κομμάτια, πέραν των 150 αρχικών, που κυκλοφόρησαν το 2011. Αποτελούνται από 19 coupe και 19 speedster εκδόσεις, με το πρώτο ζευγάρι που βλέπουμε στις φωτογραφίες, να έχει κατασκευαστεί για την ιδιωτική συλλογή της Zagato. Πριν όμως φτάσει εκεί, τα δύο αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση των τελικών ρυθμίσεων όσον αφορά το στήσιμο τους, στις εγκαταστάσεις δοκιμών της IDIADA, στην Ισπανία, στις αρχές του 2021.

side

Η Vantage V12 πάνω στην οποία βασίζονται, φορούσε ένα ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 5,9 λίτρων, απόδοσης 520 ίππων και 555 Nm ροπής. Εδώ όμως, χάρη στην δουλεία της R-Reforged, η απόδοση έχει φτάσει 600 ίππους, με το μοτέρ να παραμένει ατμοσφαιρικό. Αυτό σε συνδυασμό με το μειωμένο βάρος, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακωνημάτων στο αμάξωμα, φανταζόμαστε πως θα δημιουργούν μία εντυπωσιακή αναλογία κιλών ανά ίππο.

Επίσης νέα είναι και τα χρυσά σήματα για την επέτειο των 100 χρόνων, στοιχείο που σηματοδοτεί το πόσο ξεχωριστά είναι τα συγκεκριμένα μοντέλα, ενώ τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται και με νέους τροχούς 19 ιντσών από την APP Tech.

Η τιμή για κάθε ένα από τα 19 ζευγάρια ανέρχεται στις 1,75 εκατομμύρια λίρες (1.934.000 ευρώ) και η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο για κομμάτια τόσο ξεχωριστά όσο οι Zagato Aston Martins.

interior

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...