Το Toyota Proace Verso γίνεται ηλεκτρικό με αυτονομία 330 km

Έρχεται να προστεθεί δίπλα στο ήδη υπάρχον Proace Electric επαγγελματικό βαν

  • -
  • -

Πρόκειται για την επιβατική έκδοση του επαγγελματικού βαν Proace Electric. Θα υπάρχουν 3 διαθέσιμα μήκη αμαξώματος, ενώ οι εκδόσεις θα έχουν ως εξής: Combi, Shuttle, Family και VIP, μεταφέροντας από 5 έως 9 άτομα, όπως άλλωστε και τα Peugeot Traveller και Citroen SpaceTourer στα οποία βασίζεται.

Κάτω από το πάτωμα είναι τοποθετημένη μία μπαταρία 50 kWh, ικανή για αυτονομία που φτάνει 230 km σε κύκλο WLTP, ενώ η έκδοση που εξοπλίζεται με την μπαταρία των 75 kWh φτάνει τα 330 km, με πλήρη φόρτιση. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ηλεκτροκινητήρας παραμένει ίδιος, με απόδοση 136 ίππους και 260 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΝΕΟ FORD E-TRANSIT

Όλες οι εκδόσεις στον στάνταρ εξοπλισμό φέρουν φορτιστή 7,4 kWh, ο οποίος προαιρετικά μπορεί να αναβαθμιστεί σε 11 kWh. Η μπαταρία των 50 kWh, σε φορτιστή των 100 kW, μπορεί να φορτίσει πλήρως σε περίπου 30 λεπτά, ενώ αυτή των 75 kWh χρειάζεται περίπου 45 λεπτά.

charging

Αναλόγως την έκδοση, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 280, 640 ή 1.060 λίτρα, με όλα τα καθίσματα στην θέση τους, ενώ η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τον 1 τόνο.

Στον στάνταρ εξοπλισμό το Toyota Proace Verso Electric παρέχει: θερμαινόμενα καθίσματα, οθόνη αφής για το infotainment 7’’, συνδεσιμότητα smartphone, keyless entry, ηλεκτρονικό χειρόφρενο, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ενώ το Sat-nav και ο αυτόματος κλιματισμός έρχονται προαιρετικά.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε πως το ιαπωνικό MPV είναι «φορτωμένο» και με συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως, προειδοποίηση απόκλισης από την λωρίδα, σύστημα Pre-collision, ανιχνευτή πεζών, Road Sign Assist, αυτόματα φώτα και Cruise Control. Συστήματα όπως Blind Spot Monitor, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, είναι διαθέσιμα στις πιο ακριβές εκδόσεις.

side

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...