Ford E-Transit: Το ηλεκτρικό επαγγελματικό van με αυτονομία έως 350 km

Το Pro Power Onboard μετατρέπει το E-Transit σε κινητή πηγή ενέργειας με ισχύ έως 2,3 kW

  • -
  • -

Η Ford αποκαλύπτει το E-Transit, μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου van μοντέλου σε όλο τον κόσμο, με κορυφαίες τεχνολογίες συνδεδεμένου οχήματος, πρωτοποριακές υπηρεσίες, ικανότητες εφάμιλλες των μοντέλων της οικογένειας Transit, δυνατότητες μετατροπών και την αξιόπιστη υποστήριξη του δικτύου Ford.

Με στάνταρ μόντεμ FordPass Connect, το E-Transit προσφέρει συνδεσιμότητα που βοηθά τους οδηγούς/κατόχους επαγγελματικών οχημάτων να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του στόλου τους, να εντοπίζουν σημεία φόρτισης εν κινήσει και να πληρώνουν για τη φόρτιση, ενώ οι over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεις λογισμικού αναβαθμίζουν το σύστημα πλοήγησης καθώς και πολλές ακόμα λειτουργίες του οχήματος.

Για πρώτη φορά στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, το Pro Power Onboard μετατρέπει το E-Transit σε κινητή πηγή ενέργειας με ισχύ έως 2,3 kW που βοηθά τους πελάτες να χρησιμοποιούν εργαλεία και να επαναφορτίζουν εξοπλισμό σε εργοτάξια.

Το νέο E-Transit, χάρη στην ωφέλιμη χωρητικότητα μπαταρίας 67kWh, έχει στόχο να προσφέρει αυτονομία, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, έως 350 km – απόσταση που είναι σχεδόν η τριπλάσια από εκείνη που καλύπτει κατά μέσο όρο την ημέρα ένας οδηγός επαγγελματικού οχήματος στην Ευρώπη.

charging

Η Ford θα προσφέρει επίσης μία ποικιλία λύσεων φόρτισης για τις ανάγκες των στόλων και των οδηγών, είτε βρίσκονται στο σπίτι και στη δουλειά, είτε στο δρόμο. Το E-Transit προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) και ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC). Ο ενσωματωμένος φορτιστής του οχήματος με ισχύ 11,3 kW μπορεί να προσφέρει πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε 8,2 ώρες. Με τη βοήθεια ενός ταχυφορτιστή DC με ισχύ 115 kW, το νέο E Transit μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία από το 15% μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 34 λεπτά.

Το χαμηλότερο κόστος συντήρησης μειώνει το λειτουργικό κόστος κατά περίπου 40% από τις εργασίες σέρβις, σε σύγκριση με πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Το E-Transit προσφέρει τα κορυφαία στην κατηγορία του διαστήματα σέρβις ανά έτος, με απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη. Στην Ευρώπη, οι πελάτες θα επωφεληθούν από το καλύτερο στην κατηγορία πρόγραμμα σέρβις ενός έτους, με απεριόριστη χιλιομετρική κάλυψη που προσφέρεται μαζί με ένα πακέτο εγγύησης 8 ετών/160,000 km για την μπαταρία και τα ηλεκτρικά συστήματα υψηλής τάσης.

Το E-Transit που θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη θα εξασφαλίζει ωφέλιμο φορτίο 1.616 kg στην έκδοση van και μέχρι 1.967 kg στις εκδόσεις chassis cab. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 198 kW (269 PS) και ροπή 430 Nm – ο ισχυρότερος από οποιοδήποτε άλλο πλήρως ηλεκτρικό cargo van που πωλείται στην Ευρώπη. Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς διασφαλίζει εξαιρετική ελκτική πρόσφυση όταν το όχημα είναι πολύ φορτωμένο.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...