Τι αλλάζει στο νέο Audi SQ2

Αναβαθμισμένη στα σημεία είναι η νεότερη εκδοχή του Audi SQ2

  • -
  • -

Μετά το φρεσκάρισμα του Q2, η Audi προχώρησε στην αναβάθμιση και της κορυφαίας έκδοσης της σειράς, του SQ2. Το γερμανικό SUV με τα δυναμικά χαρακτηριστικά, απέκτησε ανανεωμένη εμφάνιση και μικρές αλλαγές σε επιμέρους τομείς, διατηρώντας φυσικά την ίδια φιλοσοφία, ενισχυμένη με σύγχρονες τεχνολογίες που συναντάμε στα περισσότερα μοντέλα της Audi σήμερα. Στην Ελλάδα, το ανανεωμένο SQ2 αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, οι αλλαγές είναι αρκετά διακριτικές. Η σημαντικότερη εντοπίζεται στη τοποθέτηση της οκταγωνικής μάσκας χαμηλότερα, αλλά και του νέου προφυλακτήρα. Τα φωτιστικά σώματα κάνουν χρήση τεχνολογίας LED, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν στον επιπλέον εξοπλισμό Matrix LED. Κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης του SQ2 παραμένουν οι έντονες γωνίες και ακμές, στοιχεία που του χαρίζουν επιθετική εικόνα. Σημειώστε, πως τα καλύμματα των καθρεφτών είναι αλουμινένια, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας εξακολουθεί να φιλοξενεί διαχύτη, αλλά και δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η καρδιά του SQ2 παραμένει ο ισχυρός δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος TFSI των 300 ίππων και των 400 Nm ροπής, τα οποία μάλιστα είναι διαθέσιμα σε ένα εύρος από τις 2.000 έως και τις 5.300 rpm. Το γερμανικό σύνολο διαθέτει το σύστημα Valvelift της Audi, το οποίο και αλλάζει τη διαδρομή των βαλβίδων εξαγωγής μεταξύ δύο επιπέδων βελτιώνοντας την απόδοση και την απόκριση στις χαμηλές στροφές. Οι επιδόσεις του εξακολουθούν να είναι εκρηκτικές, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται μόλις σε 4,9 sec, την ώρα που η τελική ταχύτητα παραδοσιακά περιορίζεται στα 250 km/h. Τέλος, να σημειώσουμε πως το νέο SQ2 είναι σύμφωνο με τις εκπομπές ρύπων Euro 6 AP.

Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης, παραδοσιακά η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Μάλιστα, είναι εφοδιασμένο με τη νεότερη γενιά του πολύδισκου συμπλέκτη, ο οποίος έχει μία σειρά από αναβαθμίσεις, όπως για παράδειγμα στα ρουλεμάν και την παροχή λαδιού, στοιχεία που βελτιώνουν την αποδοτικότητα του, ενώ ολόκληρος ο συμπλέκτης είναι κατά ένα κιλό ελαφρύτερος.

Στον τομέα της ανάρτησης, το SQ2 εφοδιάζεται με τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Audi, με το αμάξωμα μάλιστα να βρίσκεται 20mm πιο κοντά στο έδαφος. Το σύστημα διεύθυνσης εξακολουθεί να διαθέτει μεταβλητό βήμα, ενώ διαθέσιμα είναι και τα γνωστά προγράμματα οδήγησης. Τα ελαστικά έχουν διάσταση 235/45/18, με τις ζάντες να έχουν νέα και διαφοροποιημένη σχεδίαση, κρύβοντας δίσκους διαμέτρου 340 mm και 310 mm, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Σημειώστε, πως οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων περιλαμβάνονται στον επιπλέον εξοπλισμό… Ο τελευταίος είναι πλούσιος, προσφέροντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης και ψυχαγωγίας που διαθέτει η Audi, ενώ το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το νέο Audi SQ2 θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του νέου έτους και η τιμή του στη Γερμανία θα ξεκινάει από τα 45.700 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...