Μπλιαχ: Πώς ένα pick-up μετενσαρκώνεται σε λιμουζίνα και το αποτέλεσμα ειναι σκέτη αποτυχία

To Aznom Palladium είναι ένα πολυτελές όχημα που υποτίθεται πως συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός crossover με αυτά ενός sedan

  • -
  • -

Η ιταλική εταιρεία Aznom Automotive υποστηρίζει ότι το νέο της δημιούργημα με την ονομασία Palladium, είναι ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ξαναυπάρξει στα χρονικά.

Το Aznom Palladium βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας του αμερικανικού pick-up RAM 1500, οπότε έχει κληρονομήσει αντίστοιχα επιβλητικές διαστάσεις με μήκος 5.960 mm, πλάτος 2.085 mm και ύψος 1.971 mm. Το βάρος του είναι 2.650 kg όμως χάρη στη σημαντικά αυξημένη ισχύ έχει εντυπωσιακές επιδόσεις για την κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό βρίσκεται ένας βελτιωμένος biturbo V8 5,7 λίτρων με απόδοση 710 PS και 950 Nm. Το μοτέρ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 4,5" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 210 km/h.

Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους 408mm εμπρός και 380mm πίσω, ενώ οι τροχοί φορούν ελαστικά Yokohama με διαστάσεις 285/45ZR22.

az2


Σχεδιαστικά, το χειροποίητο τετράθυρο αμάξωμα του Aznom Palladium χαρακτηρίζεται από περίεργες αναλογίες, καθώς διαθέτει μακρύ μεταξόνιο και άχαρο πίσω μέρος που θυμίζει όχημα pick-up. Οι τροχοί είναι 22" με πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου. Η ψηλή μάσκα με τα λεπτά φώτα LED θυμίζει αποτυχημένη αντιγραφή από Rolls-Royce, ενώ τα πίσω φτερά έχουν κάτι απο Bentley - στο πολύ πιο άσχημο. Η κλίση της οροφής προς την ουρά, τα ενιαία φώτα LED, το σχήμα του πίσω παρμπρίζ και η προέκταση του προφυλακτήρα με διαχύτη και διπλές απολήξεις της εξάτμισης είναι στοιχεία εμπνευσμένα από σπορ κατασκευές, όμως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι θόλοι των τροχών μοιάζουν να προέρχονται από SUV.

az3

Η καμπίνα είναι τετραθέσια και όχι τόσο πολυτελής όσο θα περίμενε κανείς. Και αυτό επειδή το ταμπλό με την τεράστια οθόνη αφής, ο πίνακας οργάνων, το τιμόνι και τα υπόλοιπα χειριστήρια προέρχονται από το RAM 1500.
Τα δέκα αυτοκίνητα Aznom Palladium θα κατασκευαστούν στην Ιταλία ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Τέλος όσον αφορά την τιμή, η Aznom, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το ακριβές ποσό, αλλά αν αναλογιστούμε τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής θα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...