Ανανεωμένη και υβριδική η Jaguar E-Pace

Με εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου που ξεκινούν από 160 ίππους και φτάνουν τους 309 στην κορυφαία Plug-in έκδοση

  • -
  • -

H Jaguar E-Pace MY2020 έγινε η τελευταία προσθήκη στην ανανεωμένη γκάμα της βρετανικής εταιρίας. Δεν πρόκειται για ένα απλό facelift, αλλά για μία διεξοδική αναθεώρηση του μικρού SUV της εταιρίας, το οποίο πατάει σε νέα πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει την χρήση mild και plug-in υβριδικής τεχνολογίας.

Η νέα E-Pace πατάει πάνω στην πλατφόρμα PTA της Land Rover. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα βρίσκεται κάτω και από τα Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque από το 2019. Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο αυτό πάτωμα προσφέρει βελτιώσεις στο κράτημα, καθώς και στην ποιότητα κύλισης, χάρη στην βελτιωμένη ανάρτηση. Αυτοί όμως δεν ήταν οι βασικοί λόγοι για την αλλαγή της πλατφόρμας.

ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ JAGUAR F-PACE ΕΔΩ

Κύριος στόχος της Jaguar ήταν η προσθήκη της υβριδικής τεχνολογίας στην γκάμα των διαθέσιμων κινητήριων μονάδων του μικρού SUV, κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε πως έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία, καθώς 6 από τα 7 νέα διαθέσιμα σύνολα του μοντέλου χρησιμοποιούν είτε mild, είτε plug-in hybrid τεχνολογία. Η μοναδική έκδοση, η οποία δεν έχει εξηλεκτριστεί, είναι η προσθιοκίνητη εισαγωγική diesel έκδοση των 163 ίππων. Όλες οι υπόλοιπες χρησιμοποιούν mild-hybrid τεχνολογία 48V, με μοναδική εξαίρεση την κορυφαία βενζινοκίνητη έκδοση, η οποία έχει πάει ένα βήμα πιο πέρα και χρησιμοποιεί plug-in τεχνολογία, σε συνδυασμό με μία μεγαλύτερη μπαταρία 15 kWh, η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από τον χώρο αποσκευών. Μαζί με έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.500 κυβικών, η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 309 ίππους, χαρίζοντας στην E-Pace επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h σε 6,1 sec.

Στο εσωτερικό η πινελιές ανανέωσης θυμίζουν αυτές που εφαρμόστηκαν και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας, με νέα αρχιτεκτονική και μεγαλύτερη κατά 48% οθόνη για το infotainment, η οποία φτάνει τις 11,4 ίντσες. Παράλληλα έχει αναβαθμιστεί το λογισμικό, το οποίο μπορεί να δεχθεί updates και ασύρματα. Τα Apple CarPlay και Android Auto έρχονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Επίσης νέος είναι και ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών.

Εκδόσεις Diesel:

  • 163PS 2.0 turbo, μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, FWD
  • 163PS MHEV 2.0 turbo, αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, AWD
  • 204PS MHEV 2.0 turbo, αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, AWD

Εκδόσεις Βενζίνης:

  • 160PS MHEV 1.5 turbo, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, FWD
  • 200PS MHEV 2.0 turbo, αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, AWD
  • 249PS MHEV 2.0 turbo, αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, AWD
  • 300PS MHEV 2.0 turbo, αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, AWD
  • 309PS PHEV 1.5 turbo, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, AWD
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...