Αυτό είναι τo ηλεκτρικό van της Amazon

Θα χρησιμοποιείται για τις παραδόσεις των προϊόντων από το ηλεκτρονικό της κατάστημα

  • -
  • -

100.000 ηλεκτρικά van σκοπεύει να κατασκευάσει η Amazon μέχρι το 2030 για να τα χρησιμοποιεί στις παραδόσεις προϊόντων. Μάλιστα, τα πρώτα 10.000 αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι το 2022. Η ενίσχυση του στόλου της Amazon με ηλεκτρικά οχήματα αποτελεί μέρος ενός πολύ μεγάλου προγράμματος μηδενικών εκπομπών ρύπων με χρονικό ορίζοντα το 2040.

Το van κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την startup εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Rivian και το εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του αμερικανικού κολοσσού, προκειμένου να είναι πιο εύκολη και λειτουργική η τοποθέτηση των προϊόντων (τρία επίπεδα ραφιών), ενώ τόσο η καμπίνα όσο και οι πόρτες είναι ενισχυμένες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιπρόσθετα, δύο οθόνες στην καμπίνα μεταφέρουν στον οδηγό τόσο την εικόνα από τις περιμετρικές κάμερες όσο και τις απαραίτητες πληροφορίες για την κίνηση του οχήματος. Το παρών δίνει βέβαια και η φωνητική βοηθός Alexa, από την οποία οι οδηγοί θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για την διαδρομή που μπορούν να ακολουθήσουν ή τον καιρό.

Τα ηλεκτρικά van θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Rivian, στην οποία έχει τοποθετήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2019, ωστόσο ο αμερικανικός κολοσσός θα απευθυνθεί και σε άλλες κατασκευάστριες εταιρείες για τις ανάγκες της. Ήδη τον προηγούμενο Αύγουστο παρήγγειλε 1.800 αντίστοιχα οχήματα από την Mercedes-Benz.

ΠΗΓΗ: deasy.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...