Ιδού η αναγέννηση του Hummer: Ένα ηλεκτρικό pick-up 1.000 ίππων!

Αποτελεί την πρόταση της GMC ως το supertruck του μέλλοντος

  • -
  • -

Ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίζονται αμέσως από το κοινό, όπως το καταφέρνει το στρατιωτική φύσης πρώτο Hummer. Αν και διάσημο ακόμη και σε πολιτική μορφή, δυστυχώς το σκληροτράχηλο SUV αποχώρησε από την αγορά το 2010, χάρη στην παγκόσμια οικονομία, η οποία είχε πληγεί και τις σταδιακά αυξανόμενες περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Το όνομα όμως επιστρέφει ως το GMC Hummer EV. Οι φήμες για την αναβίωση του ονόματος με ένα αμιγώς ηλεκτρικό premium off-roader είχαν ξεκινήσει από πέρσι, μέχρι που τον περασμένο Γενάρη, είχαμε το πρώτο teaser του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού Hummer, το οποίο τώρα θα φέρει το σήμα GMC. Το νέο μοντέλο χάρη στην μπαταρία τεχνολογίας Ultium, η οποία αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας GM-Honda, θα έχει αυτονομία που θα υπερβαίνει τα 350 μίλια (560 χιλιόμετρα).

interior

Κοιτώντας το αμάξωμα, οι επιρροές από τους προγόνους το κάνουν αναγνωρίσιμο με την πρώτη ματιά, με το styling να έχει εκμοντερνιστεί, φέρνοντας το στο σήμερα. Περνώντας στο εσωτερικό, είναι ξεκάθαρο πως οι νόρμες τις εποχής έχουν εδραιωθεί για τα καλά, με μία οθόνη 13,4 ιντσών να κυριαρχεί στην κεντρική κονσόλα, ενώ μπροστά από τον οδηγό βρίσκουμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

Μηχανικά το ηλεκτρικό κτήνος θα λανσαριστεί με τρία ηλεκτρικά μοτέρ να το κινούν, συνολικής δύναμης 1.000 ίππων και περίπου στα 1.085 Nm ροπής. Άλλα καλούδια του εξοπλισμού είναι η τετραδιεύθυνση και η ρυθμιζόμενη αερανάρτηση.

Τα οχήματα που προορίζονται να παραχθούν μέσα στον πρώτο χρόνο έχουν ήδη πουληθεί, μόλις μέσα σε λίγες μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση. Η παραγωγή προορίζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021, ενώ η επόμενη διαθέσιμη εκδοχή, το Hummer EV 3X, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την παραγωγή του το φθινόπωρο του 2022, με το κόστος του να ανέρχεται στα 100.000 δολάρια (85.000 ευρώ).

back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...