Θα νοίκιαζες κινέζικο ηλεκτρικό SUV με 500 ευρώ το μήνα;

Η Lynk & Co λανσάρει το πρώτο της μοντέλο στην Ευρώπη, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όσους έχουν κάρτα μέλους

  • -
  • -

Υποκαθιστώντας τις εταιρείες leasing, η Lynk & Co προσπαθεί να καταστήσει ελκυστικό το ηλεκτρικό της SUV στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για θυγατρική μάρκα της κινεζικής Geely, η οποία δανείζεται τεχνολογία από τη Volvo, προκειμένου να λανσάρει plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Το 01 είναι το πρώτο της μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα CMA, την ίδια με αυτή του Volvo XC40, ενώ με μήκος στα 4,5 μέτρα τοποθετείται στο πάνω μέρος της compact κατηγορίας.

Καθώς αρκετοί ίσως σκεφτούν ότι ένα κινέζικο αυτοκίνητο (ακόμη και premium) δεν είναι αξιόπιστο, η μίσθωση αντί για την αγορά φαντάζει πιο λογική επιλογή. Για αυτό η Lynk & Co θέλει να δημιουργήσει μία κοινότητα μελών, τα οποία θα νοικιάζουν το 01 με τον μήνα, αντί 500 ευρώ. Το μηνιαίο κόστος θα υποχωρεί αν παραχωρούν το αυτοκίνητο σε τρίτους, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν ή να ακυρώσουν την ιδιότητα μέλους, ενημερώνοντας σχετικά ένα μήνα πριν.

Στην τιμή των 500 ευρώ περιλαμβάνονται όλες οι υπηρεσίες, όπως το σέρβις, η ασφάλιση και η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινής χρήσης. Για όσους δεν θέλουν να έχουν συνέχεια το δικό τους αυτοκίνητο, μπορούν να πληρώνουν μόνο όταν κάνουν χρήση του, όπως δηλαδή συμβαίνει στις υπηρεσίες car sharing.

Το πρώτο club μελών θα ανοίξει στο Άμστερνταμ το φθινόπωρο και το επόμενο στο Γκέτεμποργκ, πριν τα τέλη του 2020. Περισσότερες πόλεις θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...