Έρχεται στην Ευρώπη: To υβριδικό SUV Renault Arkana

Το SUV coupe θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις mild και full hybrid με κινητήρες βενζίνης

  • -
  • -

Ένα μοντέλο που συνδυάζει πετυχημένα το SUV αμάξωμα με την coupe σιλουέτα λανσάρει η Renault στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για το Arkana, μήκους 4,57 μέτρων, το οποίο θα λανσαριστεί το πρώτο εξάμηνο του 2021, περίοδο κατά την οποία το περιμένουμε και στην Ευρώπη. Εφοδιάζεται αποκλειστικά με υβριδικής τεχνολογίας σύνολα, από mild hybrid με σύστημα 12V μέχρι full hybrid E-Tech. Στην πρώτη περίπτωση θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις ισχύος (με 140 και 160 ίππους από τον 1.3 TCe), ενώ στη δεύτερη σε μία (με ατμοσφαιρικό 1.6 που αποδίδει 140 ίππους).

Σχεδιαστικά το Arkana έχει συγγένεια με τα υπόλοιπα μοντέλα της Renault, χάρη στο συνδυασμό της μάσκας με τα φωτιστικά σώματα. Θα κυκλοφορήσει μάλιστα και στη σπορ έκδοση RS Line. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (στα 18,6 cm), οι μεγάλοι τροχοί (17 ή 18 ιντσών) και τα πλαστικά προστατευτικά τονίζουν την SUV προσωπικότητά του, ενώ το μυώδες πίσω μέρος προσδίδει δυναμικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Χάρη στο μεταξόνιο των 2,72 μέτρων οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να κρίνεται ικανοποιητικός: 513 lt, ενώ στην έκδοση E-Tech υποχωρεί στα 438 lt λόγω της μπαταρίας. Γνώριμη η καμπίνα των επιβατών, με την κάθετη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα (διαγωνίου 7 ή 9,3 ιντσών) και ψηφιακό πίνακα οργάνων (4,2 – 7 – 10,2 ίντσες ανάλογα με την έκδοση).



ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ CLIO-CAPTUR-MEGANE

Όλη η διαθέσιμη λίστα με τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού είναι παρούσα στο Arkana: από το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Highway & Traffic Jam Companion (ενεργό μέχρι τα 160 km/h) και την αυτόνομη πέδηση Active emergency braking system μέχρι την ανίχνευση οχημάτων στα τυφλά σημεία Blind spot warning και τη διατήρηση του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας Lane departure warning και lane guard system (ενεργό από τα 70 km/h). Παράλληλα, η κάμερα 360 μοιρών και το Easy Park Assist κάνουν το παρκάρισμα παιχνιδάκι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...