Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Volkswagen Golf GTI

Καταφτάνει «καυτό» με 245 ίππους και ποικιλία συστήματων υποβοήθησης

  • -
  • -

Προς το τέλος Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα το νέο Golf GTI, όγδοης γενιάς, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Volkswagen, ενώ οι τιμές του θα γνωστοποιηθούν λίγο πριν το λανσάρισμα.

Κάτω από το καπό συναντάται ο 4κύλινδρος τούρμπο 2λιτρος κινητήρας των 245 ίππων και των 370 Nm ροπής, ενώ επιπλέον δόσεις δυναμισμού προσφέρονται χάρη στο σύστημα ελέγχου (Vehicle Dynamics Manager), το οποίο συντονίζει κεντρικά όλες τις λειτουργίες του κινητήριου συστήματος. Παράλληλα ενσωματώνει και Dynamic Chassis Control (DCC) με μεταβλητά αμορτισέρ, προσφέροντας πληθώρα επιλογών παραμετροποίησης στον οδηγό.

Έμφαση έχει δοθεί και στην συνδεσιμότητα, με το ψηφιακό cockpit να διατίθεται ως στάνταρ, όπως επίσης και το σύστημα Discover Media με την οθόνης αφής των 8,25 ιντσών για το σύστημα infotainment.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ


Ο οδηγός απολαμβάνει τη δυνατότητα διαμόρφωσης του Digital Cockpit όπως και του ήχου του κινητήρα, οδηγοκεντρικά στοιχεία που προσφέρουν στην οδηγική διαδικασία μια πιο ευχάριστη νότα. Ενσωματώνεται ένα νέο, σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με χειριστήρια αφής ενώ προαιρετικά φιλοξενείται και το κουμπί του Travel Assist, που επιτρέπει την υποβοηθούμενη οδήγηση σε ταχύτητες έως 210 km/h.

Μια ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης φροντίζει για την παροχή χείρας βοηθείας στον οδηγό, μέσω των Lane Assist, Autonomous Emergency Braking Front Assist εμπλουτισμένη με έλεγχο για πεζούς και ποδηλάτες, XDS διαφορικού με ηλεκτρονικό κλείδωμα και του Car-2-X, το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία του GTI με άλλα οχήματα και με τις υποδομές.

Ο «αθλητικός χαρακτήρας» του Golf GTI 8ης γενιάς δεν θα μπορούσε να μην εκπέμπεται και μέσω της εξωτερικής σχεδίασης. Για αυτόν φροντίζουν οι χαμηλά τοποθετημένοι στάνταρ προβολείς LED, η λωρίδα φωτός τεχνολογίας LED που διατρέχει κάθε σπιθαμή της εμπρός όψης, το πίσω σπόιλερ, ο διαχύτης και οι δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...