Επίσημο: Νέα Golf Variant και Golf Alltrack

Δείτε πόσο είναι το τεράστιο πορτμπαγκάζ - Προηγμένα συστήματα ως στάνταρ και mild hybrid κινητήρια σύνολα

  • -
  • -

Μετά από 3.000.000 παγκόσμιες πωλήσεις από το 1993, και αναπόσπαστο μέρος της γκάμας των Golf, η έκδοση Variant  έφτασε η ώρα να μεταπηδήσει στη νέα γενιάς της. Το ίδιο και το Golf Alltrack που υιοθετεί μια πιο crossover μορφή και ακόμα μεγαλύτερες off road δυνατότητες.

Νέο Variant
Το Variant βασίζεται στην 8η γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου, και φέρει μια σειρά στοιχείων που το καθιστούν ευρύχωρο και τεχνολογικά προηγμένο. Σε αντίθεση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο Variant φέρει πιο καθαρή δυναμική σχεδίαση. Ατενίζοντας το «πρόσωπό» του οι αισθητικές αναφορές στο νέο Golf hatchback είναι καταφανείς, ενώ καθίσταται σχεδιαστικά μοναδικό χάρη στη νέα, πιο επίπεδη οροφή που εναρμονίζεται με το πίσω μέρος, εκπέμποντας μια πιο coupe-τύπου αίσθηση. Φέρει μήκος 4,633 mm, το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2,686 mm (66mm αύξηση), ενώ όπως αναμενόταν, τα φωτιστικά σώματα φέρουν τεχνολογία LED.

Το μήκος στο εσωτερικό έχει αυξηθεί κατά 48mm (σ.σ. αγγίζει το 1,8 μέτρο), ενώ ο χώρος για τα πόδια επίσης έχει επιμηκυνθεί κατά 48mm. Λόγος για χαμόγελα είναι και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ η οποία φτάνει τα 611 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτινάσσεται στα 1.642 lt (μέχρι την οροφή).

Με mild hybrid κινητήρες βενζίνης και μοτέρ πετρελαίου
Ένα 48βολτο σύστημα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου και ένας βενζινοκινητήρας (TSΙ) συνεργάζονται συνθέτοντας ένα νέο ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο (mild hybrid). Ο eTSI με την τεχνολογία των 48V, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επιτρέπει τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, μέσω της «απενεργοποίησης» του κινητήρα όταν αυτός δεν «χρειάζεται».

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ VOLKSWAGEN GOLF 1.5 eTSI 150 PS
Παράλληλα, διατίθεται και με κινητήρες πετρελαίου (TDΙ) οι οποίοι ενσωματώνουν δύο SCR (Selective Catalytic Reduction) καταλυτικούς μετατροπείς, κάτι που επιφέρει τον μετριασμό των εκπομπών οξειδίου του αζώτου.

Πακέτα εξοπλισμού και συστήματα υποβοήθησης
Πέρα από τη βασική έκδοση εξοπλισμού, πλέον προσφέρονται και τα πακέτα “Life”, “Style” και “R-Line”. Ως στάνταρ ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, τα συστήματα Lane Assist και προειδοποίηση αναχώρησης, όπως και τα Front Assist, πέδηση έκτακτης ανάγκης εντός της πόλης, Pedestrian Monitoring (εντοπισμός πεζών), Σήμα κινδύνου σε συνθήκες κυκλοφορίες (traffic hazard alert) και  ενεργοποίηση κινητήρα χωρίς κλειδί.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας ο διάκοσμος είναι πλήρως ψηφιακός (Digital Cockpit Pro), ενώ δεσπόζει η οθόνη αφής του συστήματος infotainment των 8,25 ιντσών.


Το νέο Golf Alltrack
Το νέο Golf Variant θα λανσαριστεί παράλληλα με το νέο, δεύτερης γενιάς Golf Alltrack, ένα μοντέλο που φέρει στοιχεία crossover. Θα διαθέτει τετρακίνηση (4Motion) ως στάνταρ, ενώ θα είναι ικανό να «οργώσει» κάθε έδαφος χάρη στους ενισχυμένους προφυλακτήρες. Σημειώνεται πως θα φέρει δυνατότητες ρυμούλκησης έως δύο τόνων, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και το σύστημα Travel Assist (για οδήγηση έως 210 km/h) όπως και οι νέοι IQ Light LED matrix κεντρικοί προβολείς.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...