Νέο Jeep Wrangler 4xe: Ένας plug-in hybrid “εξερευνητής” (video)

Η σύζευξη ηλεκτρισμού και περιπέτειας συνθέτει ένα εντυπωσιακό δημιούργημα με οικολογική διάθεση και εντυπωσιακές επιδόσεις

  • -
  • -

 Στην αποκάλυψη του νέου Plug-in hybrid Wrangler 4xe προχώρησε η Jeep αποδεικνύοντας πως ο ηλεκτρισμός δεν συνεπάγεται αλλοίωση του σκληροπυρηνικού off – road χαρακτήρα. Το Jeep Wrangler 4xe θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις αρχές του 2021 προστιθόμενο δίπλα στα Renegade 4xe και Compass 4xe.

 375 ίπποι και 50 km ηλεκτρικής αυτονομίας

Το εξηλεκτρισμένο πλέον εμβληματικό off road τροφοδοτείται από δυο ηλεκτρικά μοτέρ και ένα turbo 4κυλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα (μέλος της οικογένειας GME -Global Medium Engine)  συνδυαστικής απόδοσης 375 ίππων και 637 Nm ροπής. Για τον εφοδιασμό του κινητήριου συνόλου φροντίζει μια συστοιχία μπαταριών λιθίου χωρητικότητας 17 kWh των 400Volt.

Η συστοιχία μπαταριών είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα ούσα απόλυτα ασφαλής από το εξωτερικό περιβάλλον, ενώ θωρακίζεται σε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο. Όσον αφορά την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία αυτή ανέρχεται σε περίπου 50 km. Το Wrangler 4xe έχει επίσης τη δυνατότητα να μεγιστοποιεί την παραγωγή ενέργειας κατά την επιβράδυνση μέσω της επιλογής Max Regen που μπορεί να ενεργοποιήσει κατά βούληση ο οδηγός.


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ PLUG-IN HYBRID COMPASS ΚΑΙ RENEGADE

Μια υδρόψυκτη γεννήτρια υψηλής τάσης είναι τοποθετημένη στον κινητήρα με έναν ιμάντα υψηλής αντοχής να συνδέει τη γεννήτρια με την τροχαλία του στροφαλοφόρου άξονα. Μια δεύτερη γεννήτρια υψηλής τάσης βρίσκεται εμπρός από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 8 σχέσεων.

Ο υβριδικός συνδυασμός των μοτέρ εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις (επιτάχυνση 0-100km/h  σε λιγότερο από 7sec), τελική ταχύτητα 130 km/h με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και τελική ταχύτητα 200 km/h με υβριδική.

Το υβριδικό σύστημα του Wrangler 4xe χρησιμοποιεί ένα ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης που συνδυάζει σε μια συμπαγή μονάδα τον φορτιστή και τον εναλλάκτη DC/DC, με την μονάδα διαχείρισης ενέργειας PIM. Το σύνολο προστατεύεται από ένα ατσάλινο πλαίσιο και είναι τοποθετημένο ακριβώς κάτω από την μπαταρία.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα υψηλής τάσης και οι καλωδιώσεις μεταξύ της μπαταρίας και των ηλεκτροκινητήρων είναι απόλυτα αδιάβροχα. Διαθέτοντας την πιστοποίηση Trail Rated, το Wrnagler 4xe είναι ικανό να περάσει μέσα από υδάτινο κόλλημα βάθους 76εκ.

Εκδόσεις Wrangler 4xe

Διατίθεται στις τρεις εκδόσεις 4xe, Sahara 4xe και Rubicon, με τις δύο πρώτες να εξοπλίζονται με εμπρός και πίσω άξονες νέας γενιάς Dana 44 και σύστημα διαχείρισης τετρακίνησης Selec-Trac με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού. Η έκδοση Rubicon 4xe επιπλέον διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης Rock-Trac με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού με ακόμα πιο «κοντή» σχέση (4:1).

Όλες οι εκδόσεις του Wrangler 4xe διαθέτουν το σύστημα Selec-Speed Control με λειτουργία Hill-descent, αλλά και Hill-ascent Control ώστε ο οδηγός να ελέγχει με άνεση και ασφάλεια την ταχύτητα του οχήματος ακόμα και σε διαδρομές με μεγάλες κλίσεις. Παράλληλα όπως και όλα τα Wrangler, οι εκδόσεις Wrangler 4xe διαθέτουν τη διάκριση Trail Rated που πιστοποιεί τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου το οποίο εκτός των άλλων διαθέτει:

  • Προστατευτικές ποδιές στο κάτω μέρος καθώς και γάντζους ρυμούλκησης εμπρός και πίσω.
  • Εντυπωσιακές γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής (44ο, 22,5ο και 35,6ο αντίστοιχα για το Wrangler Rubicon 4xe) καθώς και 27,4 εκ. απόσταση από το έδαφος.
  • Ειδικούς τροχούς και ελαστικά για off-road 17’’
  • Δυνατότητα υπέρβασης υδάτινου κολλήματος 76εκ.


Το νέο Plug-in Hybrid Wrangler 4xe έρχεται να συναντήσει τα Renegade 4xe και Compass 4xe που ξεκίνησαν την εμπορική τους πορείας στην Ευρώπη.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...