Επίσημο: H νέα Mercedes-Benz S-Class (Video)

Συνιστά την επιτομή της προηγμένης τεχνολογίας και σύμφωνα με τη μάρκα είναι "η πιο έξυπνη Mercedes στα χρονικά"

  • -
  • -

Στη διαδικτυακή παρουσίαση της νέας Mercedes-Benz S-Class προχώρησε η γερμανική μάρκα, συνοδεύοντας την καμπάνια του λανσαρίσματός της με το μότο “Cares for What Matters” (Νοιάζεται για όσα αξίζουν). Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz συνοδεύεται από τον χαρακτηρισμό "To πιο έξυπνο δημιούργημά της στα χρονικά" κάτι που φαίνεται πως ισχύει, ειδικά αν κρίνουμε από την αίγλη που αποπνέει, καθώς και τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας.

Το μοντέλο θα διατεθεί και σε υβριδική έκδοση (2021) με την ηλεκτρική αυτονομία ν' αντιστοιχεί σε 100 km. Ο όγκος του χώρου αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 20 λίτρα και έτσι φτάνει στα 550 λίτρα.

Το λανσάρισμα του μοντέλου θα συνοδευτεί με τη διάθεση 6κύλινδρων μοτέρ -τόσο βενζίνης όσο πετρελαίου- ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα διατεθεί ένας V8 κινητήρας με ενσωματωμένη μίζα-γεννήτρια (ISG) και ηλεκτρικό σύστημα 48-volt. Τα μοτέρ θα συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 9 σχέσεων (9G-TRONIC).

Στην ευρωπαϊκή αγορά η S-Class θα διατίθεται στις βενζινοκίνητες εκδόσεις S450, S500, οι οποίες θα τροφοδοτούνται από 6κυλινδρο μοτέρ των 3,0 λίτρων και στις πετρελαίου S350d, S350d MATIC και S400d MATIC, με το τούρμπο μοτέρ των 2,9 λίτρων.

Η τεχνολογία ISG είναι υπεύθυνη για μια σειρά υβριδικών λειτουργιών όπως είναι η επανάκτηση ενέργειας και η εξοικονόμηση καυσίμου. Ο εξηλεκτρισμένος 6κυλινδρος κινητήρας στην Mercedes-Benz S 500 4ΜΑΤΙC θα αποδίδει 435 ίππους και 520 Nm ροπής – η υβριδική τεχνολογία EQ Boost προσφέρει 22 επιπλέον ίππους και 250 Nm ροπής. H τελική αντιστοιχεί σε 250 km/h (σε όλες τις εκδόσεις), ενώ το 0-100 έρχεται σε 4,9 sec. 

Οι εκδόσεις αναλυτικότερα:

Έκδοση

Ίπποι

Ροπή

Τελική ταχύτητα

Επιτάχυνση 0-100 km/h

 

S 450 4MATIC -

 

367

500

250 km/h

5.1

S 500 4MATIC

 

435

520

250 km/h

4.9

S 350 d

 

286

600

250 km/h

6.4

S 350 d 4MATIC

 

286

600

250 km/h

6.2

S 400 d 4MATIC

 

330

700

250 km/h

5.4

 

 

 

 

 

 

Σχεδιαστικά, το καπό προβάλλει πιο μακρύ και πλέον κοσμείται από το αστέρι, οι γραμμές στα πλευρά είναι πιο καθαρές, οι τροχοί είναι 18 ιντσών (προαιρετικά μέχρι και 21) και παρέχουν ένα πιο επιβλητικό λουκ, ενώ τα φώτα ημέρας εξακολουθούν να είναι τμηματοποιημένα σε 3 κομμάτια. Στο πίσω μέρος οι δύο απολήξεις της εξάτμισης είναι πιο ορατές, ενώ μια λωρίδα χρωμίου στο πάνω άκρο των πίσω σωμάτων τονίζει το συνολικό πλάτος της "ουράς" της S-Class.



Αποτελεί την επιτομή της προηγμένης τεχνολογίας, μιας και διακρίνεται για την πληθώρα συστημάτων ασφαλείας. Αυτά αναπτύχθηκαν μέσω περισσότερων από 30 διενεργηθέντων δοκιμών του αυτοκινήτου σε κάθε είδους έδαφος, από αυτοκινητοδρόμους μέχρι και σε βουνά. Ακόμα και οι σχεδιαστικές αναβαθμίσεις που συναντάμε σε κάθε σπιθαμή, είναι προσανατολισμένες προκειμένου να θωρακίζουν τους επιβάτες. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκλεπτυσμένη μάσκα του αυτοκινήτου, ενσωματωμένοι στην οποία είναι κάποιοι αισθητήρες που συλλέγουν στοιχεία προς όφελος της ασφάλειας. Παρέχεται ψηφιακός φωτισμός (DIGITAL LIGHT), ο οποίος έχει εμπλουτιστεί με πρόσθετες λειτουργίες. Επί παραδείγματι, η αποτύπωση στον δρόμο των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας, όταν αυτές δεν είναι ορατές κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Σε επίπεδο συνδεσιμότητας προσφέρεται μια μοναδική εμπειρία χάρη στο σύστημα infotainment MBUX τελευταίας γενιάς. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων απεικονίζεται σε μια οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ η ψηφιακή οθόνη αφής για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία είναι 12, 8 ιντσών.

Παρέχεται λειτουργία φωνητικών εντολών (27 γλώσσες), ενώ χάρη στη λειτουργία δακτυλικού αποτυπώματος, το μοντέλο θα "αντιλαμβάνεται" ποιος κάθεται πίσω από το τιμόνι, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις με βάση τα "θέλω" του οδηγού. Μεταξύ άλλων, προσφέρεται πληθώρα δυνατοτήτων παραμετροποίησης και 3D απεικόνιση του οχήματος στην οθόνη αφής.

Όπως ανήγγειλε χαρακτηριστικά η Mercedes-Benz, η νέα S-Class επιθυμεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επιβάτες, κάτι που το επιτυγχάνει μέσω της ενσωμάτωσης λειτουργίας μασάζ (10 προγράμματα) σε όλα τα καθίσματα, ενώ οι πίσω επιβάτες θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν χάρη στην τοποθέτηση οθονών αφής. Δύο εξ αυτών θα βρίσκονται πίσω από τη θέση οδηγού και συνοδηγού ενώ μία ακόμη θα δεσπόζει πάνω στο διαχωριστικό των πίσω καθισμάτων.


Pre-Safe Impulse Side & Active Body Control

Διαθέτει το σύστημα Pre-Safe Impulse Side & Active Body Control. Αυτό συνεργάζεται με το επίσης καινοτόμο, προαιρετικό σύστημα E-Active Body Control, το οποίο ελέγχει το σύστημα αερανάρτησης της S-Class. Χάρη σ’ αυτό o κάθε άξονας δύναται να ελέγχεται ξεχωριστά, ενώ εφόσον οι αισθητήρες του μοντέλου «διαγνώσουν» αναπόφευκτη σύγκρουση, τότε το όχημα… σηκώνεται έως και κατά 8 χιλιοστά στον αέρα, μετριάζοντας τις επιπτώσεις από το ατύχημα. 
Αναλυτικότερα, οι δυνάμεις της σύγκρουσης κατευθύνονται προς τα ιδιαίτερα ανθεκτικά στοιχεία του αμαξώματος που βρίσκονται στο χαμηλότερο τμήματος του οχήματος.



Rear Wheel Steering

Όπως επισημαίνει η Mercedes-Benz, οι κάτοχοι της επερχόμενης S-Class θα επωφεληθούν και από το αναβαθμισμένο Rear wheel steering (σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης), το οποίο επιτρέπει στους πίσω τροχούς να στρίβουν στην ίδια ή σε διαφορετική κατεύθυνση από τους μπροστινούς.

Ειδικότερα, σε οδήγηση πάνω από 60 km/h, οι πίσω τροχοί στρίβουν στην ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς προσφέροντας σταθερότητα στην οδήγηση. Σε συνθήκες κάτω των 60 km/h, η κατεύθυνση είναι αντίθετη, χαρίζοντας στο όχημα περισσότερη ευελιξία.

Χαρακτηριστικό είναι παράλληλα το γεγονός πως σε σύγκριση με την Α-Class ο κύκλος στροφής της S-Class μειώθηκε κατά 2 μέτρα (λιγότερο από 11 συνολικά), γεγονός που προσφέρει ποικίλα προνόμια στον οδηγό, όπως είναι η διευκόλυνση της διαδικασίας στάθμευσης.  Η τελευταία, βέβαια, μπορεί να γίνει ακόμη πιο άκοπη μέσω του συστήματος ACTIVE PARKING ASSIST, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με την κάμερα 360 μοιρών, με νέα 3D προβολή.

Ιδιαίτερα χρήσιμο σύστημα ασφαλείας είναι και η λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης (Exit Warning) χάρη στην οποία οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγξουν τις κινήσεις των παιδιών τους. Ειδικότερα όταν οι μικροί μας φίλοι πλησιάζουν τα χερούλια της πόρτας, τότε τόσο ο συνοδηγός όσο και ο οδηγός θα λαμβάνουν ενημέρωση.

Μετωπικοί αερόσακοι για τους πίσω επιβάτες

Η ασφάλεια των πίσω επιβατών και δη των παιδιών εξασφαλίζεται εν πολλοίς χάρη στους πίσω αερόσακους, οι οποίοι υποστηρίζοντας το κεφάλι και το λαιμό μειώνουν την πιθανότητα τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...