Ένα… «αγριεμένο» RS Q8 από την ABT

Αν δεν σας αρκούν οι μόλις… 600 ίπποι του Audi RSQ8, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Ο βελτιωτικός οίκος της ABT έχει τη λύση

  • -
  • -

Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος ABT που ειδικεύεται στα μοντέλα της Audi, φρόντισε να παρέμβει και στο νέο RS Q8, δημιουργώντας ένα από τα ισχυρότερα SUV της αγοράς. Το γερμανικό μοντέλο μετά τις απαραίτητες περιποιήσεις των τεχνικών της ABT απέκτησε επιπλέον 140 ίππους, με την ισχύ του να αγγίζει πλέον τους 740! Και αν το συγκεκριμένο νούμερο δεν σας εντυπωσιάζει, αρκεί να σας αναφέρουμε ότι διαθέτει 120 Nm ροπής επιπλέον, αγγίζοντας τα 920 Nm!

Οι αριθμοί ζαλίζουν και περισσότερο θυμίζουν hypercar. Σημειώστε, ότι για να φτάσουμε σε αυτούς τους αριθμούς, η ABT τοποθέτησε νέο ιντερκούλερ, όπως και διαφορετική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα, αλλά και νέο σύστημα εξαγωγής.



Βέβαια, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος παραδοσιακά προσθέτει τις δικές του πινελιές και στο αμάξωμα, με το RS Q8 να έχει αποκτήσει κάρμπον σε αρκετά σημεία, νέους προφυλακτήρες και διαφοροποιημένα φτερά των θόλων, τα οποία μάλιστα διαθέτουν επιπλέον μικρές εισαγωγές αέρα. Οι τροχοί έχουν διάσταση μόλις… 23 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό οι διαφορές εντοπίζονται στα νέα καθίσματα, στο τιμόνι, αλλά και στην παρουσία πλακέτας με τον αριθμό του μοντέλου στην κεντρική κονσόλα. Βλέπετε, πρόκειται για μία ειδική επετειακή έκδοση της ΑΒΤ, η οποία θα παραχθεί μόλις σε 125 κομμάτια. Και φυσικά δεν θα είναι καθόλου φθηνή, αφού εκτός από το κόστος του RS Q8 θα πρέπει να υπολογίσετε 70.000 ευρώ επιπλέον!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...