H καινοτομία χαρακτηρίζει το Skoda Enyaq iV

Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η καινοτομία σε επιμέρους σημεία, αναδεικνύουν τη φιλοσοφία του νέου Skoda Enyaq iV

  • -
  • -

Με την παρουσίαση του Enyaq iV, η Skoda θα πραγματοποιήσει ένα πραγματικό άλμα αναφορικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα που διαθέτει στη γκάμας της. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της τσέχικης εταιρείας θέλει να κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία και για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει κατασκευαστεί με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Μάλιστα, διαθέτει μία σειρά από καινοτόμες λύσεις σε διάφορα μέρη του αμαξώματος, όπως για παράδειγμα στα φωτιστικά σώματα. Η σχεδίαση τους συνδυάζεται με κορυφαία τεχνολογία, όπως full LED Matrix προβολείς. Ο υπεύθυνος σχεδίασης των φωτιστικών σωμάτων της Skoda, Petr Nevrela, μας εξηγεί τα κύρια χαρακτηριστικά τους.



Όπως ο ίδιος αναφέρει, η σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων της τσέχικης εταιρείας διαφοροποιήθηκε από το Scala και το Kamiq, για να συνεχιστεί στην Octavia. Σε όλα τα μοντέλα που έχουν παρουσιάσει τους τελευταίους 18 μήνες, το στοιχείο που τα διακρίνει είναι ο δυναμισμός. «Με το EnyaqiVσυνεχίζουμε και εξελίσσουμε τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, βελτιώνοντας συγκεκριμένα σημεία. Όπως το φωτισμό ημέρας, με τις οριζόντιες γραμμές να μοιάζουν ως συνέχεια της εξαγωνικής μάσκας. Τόσο τα εμπρός, όσο και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενισχύουν τον καινοτόμο χαρακτήρα του EnyaqiV», είπε ο Nevrela.

Βέβαια, όπως ο ίδιος ανέφερε, η συγκεκριμένη δουλειά μόνο εύκολη δεν είναι. Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη διήρκησε σχεδόν δώδεκα μήνες, και μάλιστα σε συνεχή συνεργασία με το τμήμα που είχε την ευθύνη για τη σχεδίαση του αμαξώματος. Πάντως, στην Skoda αισθάνονται υπερήφανοι για το αποτέλεσμα, το οποίο σύμφωνα με τον Nevrela αντικατοπτρίζει μέρος της ιστορίας της Skoda, αλλά με το βλέμμα στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...