Lamborghini Essenza SCV12: Με τον ισχυρότερο V12 της ιταλικής φίρμας

Με την Essenza SCV12 η Lamborghini παρουσίασε την ισχυρότερη εκδοχή 12κύλινδρου συνόλου που έχει βγει από το εργοστάσιο της Sant’ Agata

  • -
  • -

Δεν πρόκειται για ένα κοινό μοντέλο παραγωγής, που έστω λίγοι αλλά εύποροι θα μπορούσαν να αποκτήσουν. Η Essenza SCV12 είναι η νεότερη δημιουργία της Lamborghini που θα παραχθεί μόλις σε 40 αντίτυπα και θα προορίζεται για αποκλειστική χρήση στην πίστα. Σχεδιασμένη από το σχεδιαστικό κέντρο Centro Stile της Lamborghini και εξελιγμένη από την Lamborghini Squadra Corse, η Essenza SCV12 διατηρεί ζωντανό το μύθο των ισχυρών ατμοσφαιρικών Lamborghini, όπως η Miura Jota και η Diablo GTR. Βλέπετε, πίσω από τη θέση του οδηγού φωλιάζει ένας ατμοσφαιρικός δωδεκακύλινδρος κινητήρας, ο οποίος με 830 ίππους είναι ο ισχυρότερος που το ιταλικό εργοστάσιο κατασκεύασε ποτέ. Την ίδια ώρα, τα ακραία αεροδυναμικά βοηθήματα έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με αγωνιστικά πρότυπα και απαιτήσεις. Συνδυάζει τεχνολογικές λύσεις που συναντάμε στα μοντέλα της Lamborghini, με επιλογές που προέρχονται και έχουν εξελιχτεί στους αγώνες πίστας.



Η απόδοση του κινητήρα είναι 830 PS, με την αναλογία κιλών ανά ίππων να αγγίζει το εκπληκτικό 1,66 hp/kg. H SCV12 έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους νεότερους κανονισμούς της FIA για την κατηγορία GT, με το μονοκόκ αμάξωμα να είναι από κάρμπον. Η εξάτμιση φέρει την υπογραφή της Capristo, ενώ το κιβώτιο είναι σειριακό έξι σχέσεων της X-Track, ενώ η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Τα φρένα ανήκουν στην Brembo, με τα σλικ ελαστικά σε διάσταση 19 και 20 ίντσων (εμπρός-πίσω) να έχουν εξελιχθεί από την Pirelli.

Η μελέτη στην αεροδυναμική σήραγγα έχει σαν αποτέλεσμα να παράγει περισσότερη κάθετη αρνητική πίεση σε σχέση με την αγωνιστική εκδοχή της κατηγορίας GT3. Σε αυτό συμβάλλει και η μεγάλη, αλλά πλήρως ρυθμιζόμενη διπλή αεροτομή. Στο εσωτερικό επικρατεί το αγωνιστικό κλίμα, με το τιμόνι να υιοθετεί αντίστοιχο στυλ με αυτό των μονοθεσίων της Formula 1.



Όπως αναφέραμε εξαρχής, η SCV12 προορίζεται για αποκλειστική χρήση στην πίστα. Έτσι, όταν η ισχυρότερη ατμοσφαιρική Lamborghini δεν θα βρίσκεται στο φυσικό της περιβάλλον, η ιταλική εταιρεία θα την έχει φυλαγμένη σε νέο και ειδικό χώρο, αφιερωμένο για τους κατόχους των Essenza. Μάλιστα, μέσω μίας συγκεκριμένης εφαρμογής, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα μπορούν να δουν από το κινητό τους το αντικείμενο του πόθου τους 24 ώρες το 24ώρο.

Στην Lamborghini αναφέρουν ότι με την Essenza SCV12 μας παρουσίασαν τον τρόπο που σκέφτονται το μέλλον, αλλά τηρώντας τις παραδόσεις τους. Κάτι που αφήνει αρκετή τροφή για όνειρα τα επόμενα χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...