Μία Ford GT στα… «χρώματα» του Ken Miles

Η Ford αποδίδει φόρο τιμής στη νίκη που σημείωσε στο 24ώρο αγώνα της Daytona του 1966, παρουσιάζοντας μία ειδική έκδοση της GT, στα χρώματα του αυτοκινήτου με το οποίο επικράτησε ο Ken Miles

  • -
  • -

Το 1966 ήταν μία ιστορική στιγμή για το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ford. Όσοι παρακολούθησαν την εξαιρετική ταινία «Ford Vs Ferrari», έχουν μία ιδέα για το πως εκτυλίχθηκε η ιστορία στο Πρωτάθλημα Αντοχής στα μέσα της δεκαετίας του ’60. H Ford επιστράτευσε και συνεργάστηκε με τον Carol Shelby, έχοντας στόχο να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που θα έδινε τέλος στην κυριαρχία της Ferrari στο θρυλικό αγώνα του Le Mans. Η GT-40 κατάφερε να επικρατήσει στον φημισμένο 24ώρο αγώνα αντοχής, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει και στις 12 ώρες του Sebring.



Όμως, όλα ξεκίνησαν μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν ο Ken Miles και ο Lloyd Ruby κατάφεραν να φέρουν τη δική τους GT-40 στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στις 24 ώρες της Daytona. Η Ford τιμώντας την ιστορία και το παρελθόν της, παρουσίασε την Ford GT Heritage Edition, η οποία αποτελεί φόρο τιμής στο αυτοκίνητο με το οποίο ο Miles κέρδισε στην Daytona. Τα χρώματα είναι ίδια με αυτά της GT-40 που οδήγησε το 1966 ο Αμερικανός οδηγός, με το χαρακτηριστικό μαύρο καπό, τις κόκκινες πινελιές, τις μαύρες γραμμές και το νούμερο 98 να δεσπόζει στις πόρτες.



Εκτός από τις αισθητικές πινελιές, η συλλεκτική GT διαθέτει επιπλέον αρκετά μέρη κατασκευασμένα από κάρμπον, αλλά και ζάντες αλουμινίου σε χρυσό χρώμα και διάστασης 20 ιντσών, οι οποίες και έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση. Τα φρένα φέρουν την υπογραφή της Brembo και έχουν κόκκινη απόχρωση, ενώ στο εσωτερικό η διαφορά εντοπίζεται στη χρήση αλκαντάρα στα καθίσματα, στη κεντρική κονσόλα και το τιμόνι. Η Ford δεν αναφέρει πόσες Heritage Edition θα παραχθούν, αλλά θα είναι διαθέσιμες από το νέο έτος, ενώ είναι γνωστό ότι το 2022 θα σταματήσει η παραγωγή της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...