Νέα επιθετική εμφάνιση και πιο πολυτελές εσωτερικό για το Kia Stinger

Η αναβαθμισμένη έκδοση του σπορ σεντάν αναμένεται και στην Ελλάδα

  • -
  • -

Τις πρώτες εικόνες του αναβαθμισμένου υψηλών επιδόσεων σπορ sedan μοντέλου της, Stinger, έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Kia. Το αυτοκίνητο θα διατεθεί αρχικά στην Κορέα το τελευταίο τρίμηνο του 2020, με το λανσάρισμα στην Ελλάδα να ακολουθεί λίγους μήνες αργότερα, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για την τιμή του.

Πιο επιθετικό 'λουκ'

Οι αναζωογονητικές αλλαγές είναι ευδιάκριτες στο εξωτερικό όπου η χαρακτηριστική μάσκα “tiger-nose” περικυκλώνεται από νέους, προηγμένης σχεδίασης LED προβολείς πολλαπλών όψεων, πλαισιωμένους από LED φώτα ημέρας. Τα φωτιστικά σώματα υιοθετούν μια πιο σκοτεινή απόχρωση γεγονός που προσδίδει στο αυτοκίνητο σύγχρονη μορφή, υψηλής τεχνολογίας.

Στο πίσω μέρος, κάτω ακριβώς από τη διακριτική αεροτομή, ξεχωρίζουν τα ενοποιημένα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται απ’ άκρη σ’ άκρη. Ξεχωριστή πινελιά, μάλιστα, συνιστά η λειτουργία επισήμανσης αλλαγής πορείας του οχήματος (φλας) η οποία διενεργείται μέσω μιας δεσμίδας 10 ξεχωριστών LED μονάδων, οι οποίες συνθέτουν μια εικόνα παρεμφερή με αυτή μιας καρό σημαίας.

Παράλληλα, πλέον διατίθενται και ζάντες αλουμινίου τόσο των 18 όσο και 19 ιντσών, οι οποίες τονίζουν τον αθλητικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, καθώς και δύο εξωτερικά πακέτα εμφάνισης: Το “Dark Package” με τον γυαλιστερό μαύρο διαχύτη και την πληθώρα ομόχρωμων λεπτομερειών (π.χ. το έμβλημα Stinger στην πίσω πόρτα). Οι ενδιαφερόμενοι στη Βόρεια Αμερική, παράλληλα, μπορούν να δώσουν στο αυτοκίνητο ένα ακόμη πιο επιθετικό «λουκ» μέσω του “Black Package” το οποίο έχει σημείο κατατεθέν τις 19άρες μαύρες ζάντες τύπου ματ, και τους σκοτεινούς πλευρικούς καθρέπτες.

Άνετο και προηγμένο τεχνολογικά εσωτερικό

Πέρα από τις εκλεπτυσμένες παρεμβάσεις στο εξωτερικό, σημαντικές αισθητές αλλαγές που συνθέτουν μια θελκτική εικόνα, βελτιώνουν την ευρυχωρία και τη συνδεσιμότητα, συναντώνται και στην καμπίνα.

To ταμπλό εξακολουθεί να είναι οδηγοκεντρικό, το τιμόνι κοσμείται από ένα μεταλλικό φινίρισμα, ενώ ευδιάκριτες είναι οι πληροφορίες που προβάλλονται στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων των 7.0 ιντσών. Στην κορυφή του ταμπλό δεσπόζει η infotainment οθόνη αφής των 10, 25 ιντσών με ενσωματωμένο σύστημα περιήγησης, ενώ οι επιβάτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα όμορφο κλίμα στην καμπίνα χάρη στην παλέτα φωτισμού των 64 χρωμάτων.

Το λανσάρισμα, τέλος, του Stinger θα συνοδευτεί και από τη δυνατότητα επιλογής της ταπετσαρίας σε δέρμα Nappa, φινιρισμένο στα χρώματα Satum Black, Red ή Beige.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...