To Gordon Murray T.50 αναβιώνει την McLaren F1

Με τεχνολογία από την Formula1 θα αλλάξει τον χάρτη στα supercars

  • -
  • -

Ο Gordon Murray παρουσίασε το νέο σχέδιο που αποτελεί τον διάδοχο της McLaren F1. Πρόκειται για το Gordon Murray Automotive T.50. Το 2020 ο καθηγητής Murray συμπλήρωσε τα 50 χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου και αποφάσισε να το γιορτάσει με αυτή τη δημιουργία.

Το T.50 διακρίνεται για την αεροδυναμική του και, ενώ εφοδιάζεται με ένα ειδικά εξελιγμένο V12 κινητήρα από την Cosworth. Θα κατασκευαστούν μόνο 100 αυτοκίνητα, με την τιμή τους να ορίζεται στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι φόροι.

Αν σας ακούγεται ακριβό αρκεί να σας πούμε ότι τα δύο τρίτα της παραγωγής του έχει ήδη πουληθεί. Το νέο δημιούργημα του Murray αναδεικνύει την απλότητα, με την απουσία μεγάλων αεροτομών, πτερυγίων και αεραγωγών εντυπωσιασμού.

Το μήκος της T.50 που είναι 4.352 mm και το πλάτος 1.850 mm δίνουν ένα αποτύπωμα στο μοντέλο ανάλογο ενός μικρομεσαίου μοντέλου, με τη διαφορά να εστιάζεται στο ύψος το οποίο περιορίζεται στα 1.164 mm.

Το βάρος έχει κρατηθεί κάτω από τον ένα τόνο, μόλις στα 986 κιλά, μαζί μάλιστα με τα υγρά. Για να το πετύχει αυτό έχει χρησιμοποιήσει σε αρκετά σημεία του αυτοκινήτου ελαφριά υλικά όπως ανθρακονήματα και αλουμίνιο.

Το πίσω μέρος παραπέμπει στην McLaren F1, όπως ξεκάθαρα κάνει και το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Με τριθέσια διάταξη και τον οδηγό να κάθεται στη μέση του αυτοκινήτου, όπως σε εκείνο το εντυπωσιακό supercar, αλλά και στα μονοθέσια της Formula1.

Για την κίνηση φροντίζει ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ από την Cosworth που ανεβάζει στροφές μέχρι τις 12.100 rpm. Ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 4,0 λίτρων με 12 κυλίνδρους σε διάταξη V και απόδοση που αγγίζει τους 700 ίππους στις 11.500 rpm! Όσον αφορά τα νούμερα των επιδόσεων, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...