Ariel Nomad R: Παντός εδάφους και ακόμη πιο ισχυρό μοτέρ από Civic Type R

Πανάλαφρο, στιλάτο, και με 0-100 km/h σε μόλις 3 δευτερόλεπτα!

  • -
  • -

Πώς θα σας φαινόταν να… σουλατσάρετε στα πιο ανώμαλα εδάφη με ένα διθέσιο όχημα που φοράει κινητήρα από Honda Civic Type R;

Όσοι ιντριγκάρεστε από τη συγκεκριμένη ιδέα, μπορείτε να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία χάρη στο Ariel Nomad R, την αναβαθμισμένη έκδοση του ιδιαίτερα ελαφριού οχήματος παντός εδάφους της Ariel Motor με το οποίο συστηθήκαμε περίπου πέντε χρόνια πριν.

Ειδικότερα, το off road μοντέλο «φορά» το δίλιτρο μοτέρ που συναντάμε στο σκληροπυρηνικό μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας και συνεπικουρείται από έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή γεγονός που του χαρίζει 340 ίππους και 330 Nm ροπής. Ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων της Sadev (προέρχεται από τα Atom V8 και Atom 3.5R) φροντίζει για την κίνηση στους πίσω τροχούς, με τη συμβολή ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, το μοντέλο απαρτίζεται μόνο από τα απολύτως… απαραίτητα, γεγονός που το καθιστά πανάλαφρο και ικανό να αγγίζει τα 100 km/h από στάση σε περίπου 3 δευτερόλεπτα. Οι «εκπτώσεις», ωστόσο, στα μέρη του αμαξώματος δεν λειτουργούν εις βάρος της ασφάλειας κάτι για το οποίο φροντίζει το λευκό χωροδικτύωμα που σκεπάζει την καμπίνα.

Για το ανέβασμα μιας σχέσης απαιτούνται μόλις 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου ενώ για το κατέβασμα αρκούν 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Όσοι, μάλιστα, επιλέξουν το χαριτωμένο αυτό μοντέλο θα πρέπει να λησμονήσουν τον συμπλέκτη, μιας και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εκκίνηση. Αυτό σημαίνει πως όταν το όχημα βρίσκεται εν κινήσει, οι ταχύτητες μπαίνουν…. καρφωτές. Τα φρένα είναι της Alcon με τετραπίστονες δαγκάνες και στους δύο άξονες ενώ υπάρχει και λειτουργία ρυθμιζόμενης κατανομής.

Το Ariel Nomad R καταφτάνει και όποιος πρόλαβε… πρόλαβε, καθώς θα περάσει τη γραμμή παραγωγής μόλις σε 5 αντίτυπα, 3 εκ των οποίων έχουν ήδη βρει στέγη. Η τιμή θα αντιστοιχεί σε 64.500 λίρες, ήτοι 71.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...