Αποκάλυψη Ford Bronco: Πρέπει να ανησυχεί η Jeep; (video)

Τα 3 σκληροπυρηνικά 4x4 μοντέλα θα κυκλοφορήσουν το 2021

  • -
  • -

Η αναβίωση του Bronco είναι γεγονός. Όχι απλά ως ένα μοντέλο με το σήμα της Ford στην μάσκα (όπως συνέβαινε από το 1965 έως το 1996), αλλά ως μία ξεχωριστή μάρκα κατασκευής off road αυτοκινήτων, για τους λάτρεις της περιπέτειας. Η εικόνα των τριών μοντέλων, του δίθυρου, του τετράθυρου και του Sport επιβεβαιώνει ότι στο στόχαστρο βρίσκεται η Jeep και συγκεκριμένα το Wrangler. Μπορεί η Ford να κλέψει πωλήσεις στην κατηγορία όσων αναζητούν ένα αυθεντικό τετρακίνητο μοντέλο; Ο καιρός θα δείξει, αρχής γενομένης από το 2021 όταν τα Bronco θα βγουν στην κυκλοφορία.

Το λανσάρισμα της Bronco συνοδεύεται από το σλόγκαν «Built Wild», ώστε να τονιστεί αφενός η αντοχή των SUV και αφετέρου ο άγριος χαρακτήρας τους. Τα τρία μοντέλα – δίθυρο, τετράθυρο και το μικρότερο Sport – είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελίες στις ΗΠΑ, με προκαταβολή 100 δολάρια.

Bronco δίθυρο και τετράθυρο

Θυμίζουν αρκετά το Wrangler, με εκδόσεις όπου μπορείς να αφαιρέσεις την οροφή και τις πόρτες για μοναδική αίσθηση ελευθερίας, μεγάλη απόσταση από το έδαφος (φθάνει τα 30 cm με τα τεράστια ελαστικά των 35 ιντσών) και γωνίες προσέγγισης 43,2 μοίρες και αναχώρησης 37,2 μοίρες που μαζί με την τετρακίνηση και τα διάφορα προγράμματα off road εξασφαλίζουν την… υπερπήδηση κάθε εμποδίου.


Το δίθυρο Bronco με θέσεις για 4 επιβάτες έχει μήκος 4,41 μέτρα και πλάτος 1,93 μέτρα. Οι αντίστοιχες διαστάσεις του τετράθυρου και 5θέσιου μοντέλου είναι 4,81 μέτρα και 1,93 μέτρα. Κινητήρες είναι ο 2.3 EcoBoost με 270 ίππους και ο 2.7 V6 EcoBoost με 310 PS. Ο μικρός κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί  με 7άρι μηχανικό και 10άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ ο 2.7 μόνο με το αυτόματο. Οι τιμές τους αρχίζουν από τα 30.000 δολάρια.

Το Bronco Sport δείχνει ως ένα πιο συμβατικό SUV. Το μήκος του είναι 4,39 μέτρα και η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται σε 20 cm. Δίνεται η επιλογή κινητήρα ανάμεσα στον τρικύλινδρο 1.5 EcoBoost 180 ίππων και τον 2.0 EcoBoost με 245 ίππους (με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και οι δύο).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...