Toyota Corolla Cross: Ανάμεσα στα C-HR και RAV4

Το νέο SUV της ιαπωνικής μάρκας κάνει πρεμιέρα στην Ταϊλάνδη – Το 2021 αναμένεται στην Ευρώπη

  • -
  • -

Η προϊοντική επίθεση της Toyota στις δημοφιλείς κατηγορίες, συνεχίζεται. Έτσι μετά το Yaris Cross, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί, η ιαπωνική μάρκα λανσάρει ένα compact SUV, το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στο C-HR και το RAV4.

Πρόκειται για την Corolla Cross, η οποία συνδυάζει την εμπορικότητα του ονόματος Corolla με το στιλ και τις δυνατότητες ενός SUV. Το λανσάρισμά της έγινε στην αγορά της Ταϊλάνδης, όμως αναμένεται να τη δούμε το επόμενο έτος και στην Ευρώπη, με μικρές σχεδιαστικές διαφορές.

Η Corolla Cross βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (GA-C), η οποία εξασφαλίζει χαμηλό βάρος, ποιοτική κύλιση και αξιόλογη οδική συμπεριφορά. Το μήκος του αμαξώματος είναι 4,46 μέτρα, με το πλάτος στο 1,82 μ. και το ύψος στο 1,62 μ. Το μεταξόνιο των 2,64 μέτρων υπόσχεται ένα ευρύχωρο εσωτερικό, όπως και τα 487 lt. του πορτμπαγκάζ.

Στην Ταϊλάνδη διαθέσιμα είναι δύο σύνολα, 1.8 βενζίνης με 140 ίππους και 1.8 hybrid με 98 ίππους, τα οποία συνδυάζονται με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Στην Ευρώπη ενδέχεται η Corolla Cross να είναι αποκλειστικά υβριδική, για περιορισμό του μέσου όρου εκπομπών CO2 της μάρκας, ενώ λογικά θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...