Το BMW 02 Reminiscence Concept αναβιώνει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας

Το 1972, τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου, η BMW παρουσίασε την 1602 Elektro-Antrieb

  • -
  • -

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της BMW παρουσιάστηκε το 1972 και βασίζονταν σε ένα μοντέλο με κινητήρα βενζίνης, την 1602, με τη διαφορά να εστιάζεται στο διαμέρισμα του κινητήρα, όπου είχαν τοποθετήσει αντί για τον θερμικό κινητήρα έναν ηλεκτρικό. Η εμφάνιση ήταν απαράλλαχτη με αυτή του “κανονικού” μοντέλου.

Η μετάδοση πήγαινε στους πίσω τροχούς. Η απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα ήταν 32 kW (43 ίπποι), δύναμη αρκετή για να κάνει το 0-48 km/h σε 8 sec, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 100 km/h. Η BMW χρησιμοποίησε δύο 1602 Elektro-Antrieb στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκείνης της εποχής, ως οχήματα μεταφοράς υψηλών προσώπων, αλλά και υποστήριξης σε αθλήματα όπως ο μαραθώνιος. Η ηλεκτρική 1602 δεν βγήκε ποτέ από τη γραμμή παραγωγής.


Ο σχεδιαστής David Obendorfer, με τις πολλές ρετρό δημιουργίες, ανάλαβε να αναβιώσει το μοντέλο. Το αποτέλεσμα είναι η BMW 02 Reminiscence Concept, ένα πρωτότυπο, φόρος τιμής στο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Βαυαρών. Για τη δημιουργία της βασίστηκε στην τρέχουσα Σειρά 2 Coupe, μοντέλο στο οποίο και η BMW θα “πάταγε” για να αναβιώσει την 1602 Elektro-Antrieb.

Πάνω σε αυτήν λοιπόν έχτισε το πρωτότυπο με σαφείς αναφορές στο 1602. Τα φανάρια έγιναν στρογγυλά, εμπρός και πίσω και τα “νεφρά” μικρότερα, με το ρύγχος να είναι πιο μυτερό, ενώ και ο προφυλακτήρας μπροστά έχει στοιχεία από το πρότυπο. Κατά τα λοιπά δεν λείπουν τα σύγχρονα στοιχεία, όπως οι μεγάλοι τροχοί, η αεροδυναμική σχεδίαση και στο εσωτερικό, αν και μίνιμαλ σχεδιασμένο, συναντάμε την κλασσική μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, αλλά και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

[ΠΗΓΗ: Carscoops]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...