Σημαντικές αλλαγές για το Lexus IS από το 2021 [Video]

Δείτε τι αλλάζει

  • -
  • -

Με την 3η γενιά του Lexus IS να έχει κυκλοφορήσει το μακρινό 2013, ήταν καιρός για ανανέωση. Αν και δεν πρόκειται για ένα ολοκληρωτικά καινούργιο μοντέλο, αλλά για ένα «βαρύ» facelift του ήδη υπάρχοντος μοντέλου, που αφορά κυρίως την εξωτερική εμφάνιση και τα μηχανικά μέρη.

Αρχικά, οι διαστάσεις έχουν ελαφρώς αυξηθεί με το νέο IS να έχει μακρύνει και να έχει φαρδύνει κατά 30 mm, ενώ είναι και 5 mm πιο ψηλό. Το μόνο που παραμένει ίδιο σε διαστάσεις είναι το μεταξόνιο στα 2.800 mm. Σχεδιαστικά, στο μπροστά μέρος συναντάμε νέα γρίλια που συνδυάζεται με νέα LED φώτα ημέρας. Οι αλλαγές συνεχίζουν και στο πλάι του αυτοκινήτου με νέες ποδιές και μεγαλύτερους τροχούς 18 ιντσών. Τέλος, όλο το πίσω μέρος είναι ανασχεδιασμένο με διαφορετικό προφυλακτήρα, φωτιστικά σώματα και πορτμπαγκάζ.

Σε αντίθεση με το εξωτερικό, περνώντας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, οι αλλαγές είναι πολύ πιο διακριτικές με μικρές διαφοροποιήσεις στο ταμπλό και την προσθήκη μίας νέας οθόνης infotainment 10,3 ιντσών στον διαθέσιμο εξοπλισμό.

Μπορεί να μην υπάρξει γρήγορη έκδοση IS F, αλλά επιστρέφει στην γκάμα το IS F Sport που διαθέτει πιο αθλητική εμφάνιση, σπορ εξάτμιση και ζάντες 19 ιντσών. Επίσης, οι αγοραστές του F Sport θα έχουν την δυνατότητα προσθήκης του πακέτου Dynamic Handling, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, ελαφρύτερες ζάντες 19 ιντσών από την BBS και ανθρακονημάτινους καθρέπτες και πίσω αεροτομή.

Στον τομέα της ασφάλειας το νέο μοντέλο θα έχει αναβαθμισμένες εκδόσεις ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως, κάμερες και ραντάρ για καλύτερη αντίληψη αντικειμένων γύρω από το όχημα. Ακόμα βελτιώσεις βλέπουμε και στο σύστημα Lane Tracing Assist.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...