Μεγαλώνει η οικογένεια E-Tense της DS Automolibes

Δίπλα στην plug-in έκδοση του DS7 Crossback των 300 ίππων, η DS Automobiles τοποθετεί μία λιγότερη ισχυρή έκδοση απόδοσης 225 ίππων, και φυσικά plug-in τεχνολογίας

  • -
  • -

Η DS Automobiles διευρύνει την εξηλεκτρισμένη γκάμα της, επενδύοντας στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Σήμερα, δίπλα στο αμιγώς ηλεκτρικό DS3 Crossback E-Tense και το τετρακίνητο plug-in DS7 Crossback των 300 ίππων, τοποθετεί μία λιγότερη ισχυρή plug-in έκδοση του DS7 με 225 ίππους.
Κάτω από το αμάξωμα κρύβεται ένας βενζινοκινητήρας 180 ίππων και 300 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων. Κατά την εκκίνηση χρησιμοποιείται αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητήρας, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μία σειρά από διαφορετικές λειτουργίες του υβριδικού συστήματος, εξοικονομώντας ενέργεια ανάλογα με τις επιθυμίες του. Η συνδυαστική ισχύ του συνόλου αγγίζει τα 225 άλογα και τα 360 Nm ροπής.
Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 13.2 kWh και εντοπίζεται κάτω από το πάτωμα του DS7. Η αυτονομία με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα αγγίζει τα 55 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται από 31 έως 36 g/km CO2.

Όσον αφορά τη μπαταρία, υπάρχει η δυνατότητα επαναφόρτισης μέσω ενός συστήματος που έχει εξελίξει η DS από τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα της Formula E, αλλά και του κλασσικού συστήματος ανάκτησης ενέργειας.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η κίνηση μεταδίδεται μέσω των εμπρός τροχών, ενώ στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και η ενεργή ανάρτηση DS Active Scan Suspension. Θυμίζουμε, ότι το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα στο εμπρός παρμπρίζ και μία σειρά από σένσορες, οι οποίοι αναλύουν τα δεδομένα του δρόμου και τις συνθήκες, μεταφέροντας τις πληροφορίες σε μία κεντρική μονάδα η οποία διαφοροποιεί στιγμιαία τη ρύθμιση της ανάρτησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...