Το νέο Citroen C4: Και όμορφο και ηλεκτρικό (video)

Το compact hatchback με την crossover εμφάνιση έρχεται στην Ελλάδα στα τέλη του 2020, με κινητήρες βενζίνης, diesel και σε 100% ηλεκτρική έκδοση

  • -
  • -

Δύο εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη παρουσίασή του, το νέας γενιάς C4 δεν «άντεξε» και αποκαλύφθηκε. Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της Citroen δείχνουν ένα hatchback αμάξωμα με coupe σιλουέτα και στοιχεία – όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα πλαστικά προστατευτικά – που παραπέμπουν σε crossover.

Το νέο C4 – μαζί με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση e-C4 – θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη το δεύτερο μισό του 2020. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, προς τα τέλη του έτους το περιμένουμε και στη χώρα μας, όπου το ηλεκτρικό μοντέλο θα εκμεταλλεύεται την κρατική επιδότηση και θα έχει σημαντική έκπτωση.

Πλήρως ψηφιακό είναι το ταμπλό του, με μεγάλη οθόνη που αντικαθιστά το συμβατικό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και head-up display, για να μην παίρνει ο οδηγός τα μάτια του από το δρόμο. Η τεχνολογία Citroen Advanced Comfort υπόσχεται άνετες μετακινήσεις, όπως ίσχυε και με τον προκάτοχό του, το C4 Cactus: αναρτήσεις Progressive Hydraulic Cushions και καθίσματα Advanced Comfort.

Η γκάμα κινητήρων του θα περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης και diesel, αλλά και ηλεκτρικό μοτέρ για το e-C4. Περισσότερες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη αναμένεται να ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...