Αυτό είναι το ανανεωμένο SEAT Ateca. Τι σας θυμίζει; (video)

Νέο ψηφιακό ταμπλό και φρέσκια γκάμα κινητήρων για το compact SUV

  • -
  • -

Από το 2016, όταν άρχισε η παραγωγή του, το Ateca αποτελεί τον εκπρόσωπο της SEAT στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Μαζί με το μικρότερο Arona και το μεγαλύτερο Tarraco, αντιπροσωπεύουν το 44% των πωλήσεων της ισπανικής μάρκας κατά το 2019. Μόνο του το Ateca κατέγραψε σχεδόν 100.000 πωλήσεις το περασμένο έτος.

Τώρα ήρθε η στιγμή της ανανέωσής του, όχι μόνο σχεδιαστικής αλλά και ουσιαστικής, σε συστήματα ασφάλειας, άνεσης, ψυχαγωγίας, καθώς και στους κινητήρες. Το νέο Ateca απέκτησε νέο εμπρός μέρος – στο πνεύμα της σχεδιαστικής γλώσσας της SEAT – με αποτέλεσμα να θυμίζει αρκετά το Tarraco.

Στάνταρ είναι τα full LED εμπρός και τα LED πίσω φώτα, ενώ στο εσωτερικό τις εντυπώσεις κλέβει το ψηφιακό ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 10,25 ίντσες, ενώ το βασικό σύστημα πολυμέσων έχει οθόνη 8,25’’. Το προαιρετικό Connect System με οθόνη 9,2’’ περιλαμβάνει τους χάρτες πλοήγησης και υποστηρίζει φωνητική λειτουργία.

Τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel

Το Ateca προσφέρεται με πλούσια γκάμα κινητήρων TSI και TDI. Βασικός βενζίνης είναι ο 1.0 TSI 110 PS (με μηχανικό κιβώτιο), ενώ ο 1.5 TSI 150 PS (τεχνολογίας απανεργοποίησης κυλίνδρων) μπορεί να συνδυαστεί με μηχανικό ή αυτόματο DSG κιβώτιο. Στην κορυφή είναι ο 2.0 TSI 190 PS, αποκλειστικά με DSG και τετρακίνηση 4Drive.

Στην πλευρά των πετρελαιοκινητήρων, ο επίδοξος αγοραστής του SUV της SEAT μπορεί αν επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις εκδόσεις του 2.0 TDI, καθώς ο 1.6 TDI δεν είναι πλέον διαθέσιμος. Η αιτία είναι ότι το 2λιτρο μοτέρ έχει εξελιχθεί για να εκπέμπει λιγότερους ρύπους.

Βασική έκδοση του 2.0 TDI είναι αυτή με 115 ίππους (με 6άρι μηχανικό κιβώτιο), ενώ ακολουθούν άλλες τρεις με 150 ίππους: με μηχανικό, με αυτόματο DSG και με τετρακίνηση 4Drive (αποκλειστικά με DSG).

Μακρά είναι η λίστα των συστημάτων ασφαλείας: ρυθμιζόμενο Cruise Control, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, ημιαυτόνομη οδήγηση Travel Assist κ.α. Προσφέρονται επίσης θερμαινόμενο τιμόνι, ειδική επίστρωση στο παρμπρίζ για να μην θαμπώνει, Trailer Assist.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...