Η αναγέννηση της Lancia θα γίνει με ένα SUV;

Μπορεί η Lancia να έχει περιοριστεί από το 2014 μόνο στην Ιταλική αγορά, αλλά τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μία συνεχή ανοδική πορεία για επανένταξη στον παγκόσμιο χάρτη της αγοράς

  • -
  • -

Ύστερα από την επίσημη συγχώνευση του ιταλικού γκρουπ FCA με την γαλλική PSA τον περασμένο Δεκέμβρη, σειρά έχουν οι φήμες για το πρώτο μικρό SUV της ιταλικής εταιρίας. Βασιζόμενη στην καινούργια συνεργασία με την PSA, η Lancia μέσα στα 2 επόμενα χρόνια σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες να λανσάρει το πρώτο της κόμπακτ SUV, το οποίο θα έρθει μαζί με μοντέλο αντίστοιχης κατηγορίας από την Alfa Romeo.

Εδώ είναι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο το γκρουπ PSA, καθώς τα δύο καινούργια μοντέλα των Lancia και Alfa Romeo θα χρησιμοποιήσουν τεχνικά και μηχανικά μέρη από αντίστοιχα μοντέλα του γαλλικού ομίλου.

Η ιδέα ενός νέου μοντέλου στον στόλο της Lancia προέκυψε ύστερα από την επιτυχία που έχει σημειώσει η τωρινή Ypsilon στην ιταλική αγορά, όντας και η μοναδική αγορά στην οποία πωλείται. Το όνομα που επικρατεί μέχρι στιγμής για το νέο αυτοκίνητο είναι Musa, το οποίο χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά στο μικρό MPV της Lancia από το 2004 μέχρι το 2012 που βρισκόταν στις αντιπροσωπείες.

Αν τελικά καταφέρει η Musa να βγει στην παραγωγή, θα σημάνει και την επιστροφή της μάρκας σε αγορές και εκτός Ιταλίας, από όπου λείπει από το 2014.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...