Πιο όμορφη, καλύτερα εξοπλισμένη και με 48βολτο σύστημα: Η νέα BMW Σειρά 5 (video)

Διαθέσιμη από το καλοκαίρι σε sedan και station αμάξωμα

  • -
  • -

Με την πανδημία του κορονοϊού να υποχωρεί στην Ευρώπη, η BMW βρίσκεται σε… οργασμό παρουσίασης νέων μοντέλων. Δύο από αυτά είναι οι ανανεωμένες 5 Series Sedan και 5 Series Touring. Τα δύο μεγάλα και πολυτελή αυτοκίνητα δέχτηκαν φρεσκάρισμα στην εξωτερική τους εμφάνιση, αναβαθμισμένο εσωτερικό, πλουσιότερο εξοπλισμό και πιο οικονομικούς κινητήρες, με χρήση υβριδικών συστημάτων. Οι πωλήσεις των δύο μοντέλων θα αρχίσουν στην Ευρώπη τον Ιούλιο.

Τόσο το εμπρός μέρος (νέα φώτα, μεγαλύτερη μάσκα και αεροδυναμικές λεπτομέρειες στον προφυλακτήρα) όσο και το πίσω (νέα φώτα, νέος διαχύτης) έχουν δεχτεί τις επεμβάσεις των σχεδιαστών της BMW. Επίσης είναι διαθέσιμες νέες ζάντες αλουμινίου, από 18 έως 20 ίντσες. Στο εσωτερικό έχουν αλλάξει οι επιφάνειες σε ορισμένα σημεία του ταμπλό, ενώ η προαιρετική οθόνη του συστήματος πολυμέσων έχει διαγώνιο 12,3 ίντσες (η στάνταρ είναι 10,25 ιντσών).

Όλοι οι τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι κινητήρες χρησιμοποιούν τεχνολογία mild hybrid 48V, που τους χαρίζει καλύτερη απόκριση και χαμηλότερη κατανάλωση. Η ισχύς αυξάνεται κατά 11 PS, ενώ παράλληλα πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6d.

Επίσης, η οικογένεια της Σειράς 5 έχει πλέον πέντε plug-in υβριδικές εκδόσεις, με την προσθήκη των 530e Touring (1,9 lt/100 km και 43 g/km), 530e xDrive Touring (2,1 lt/100 και 49 g/km) και 545e xDrive Sedan (2,1 lt/100 και 49 g/km). Διαθέτουν τη λειτουργία BMW eDrive Zone, η οποία απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα εσωτερικής καύσης όταν το αυτοκίνητο εισέρχεται στο κέντρο πόλεων όπου επιτρέπονται μόνο ηλεκτρικά οχήματα!

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να υπάρξει 5άρα χωρίς πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού: το Lane Departure Warning – μέρος του προαιρετικού Driving Assistant – έχει και λειτουργία επαναφοράς στη λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ το σύστημα Active Navigation προειδοποιεί τον οδηγό σε επικίνδυνες διασταυρώσεις!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...