Έτοιμο το συλλεκτικό Nissan GT-R50 Italdesign του ενός εκ. ευρώ

Η έκδοση παραγωγής του ειδικού Nissan GT-R έκανε πρεμιέρα στην πίστα Tazio Nuvolari στην Ιταλία

  • -
  • -

Με αφορμή την 50η επέτειο του Nissan GT-R το 2019 και της Italdesign το 2019, οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής έκδοσης βασισμένη στο πιο πρόσφατο Nissan GT-R Nismo. Το μοντέλο παρουσιάστηκε αρχικά το 2018 σε μορφή πρωτότυπου, αλλά άμεσα έγινε αποδεκτό από το κοινό.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τη Nissan και την Italdesign να προχωρήσουν στην παραγωγή του Nissan GT-R50 Italdesign, όπως ονομάζεται. Η εμπορική έκδοση του μοντέλου θα είναι περιορισμένης παραγωγής, μόλις 50 αυτοκινήτων, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο τέλος του 2020, με αρχές του 2021.

Για την κίνηση καθενός GT-R50 από την Italdesign, “φροντίζει” o συναρμολογημένος στο χέρι κινητήρας V638RETT V6 3.8 λίτρων, που για την περίσταση έχει τροποποιηθεί ειδικά από την NISMO και αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm ροπής.

Η αγοραστική ζήτηση για την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου είναι υψηλή, καθώς έχει ληφθεί ένας σημαντικός αριθμός προκαταβολών, με τους εν δυνάμει ιδιοκτήτες  ανά την Υφήλιο, να βρίσκονται στη διαδικασία εξατομίκευσης των προδιαγραφών για τα οχήματά τους.

Αν και αρχικά η παρουσίαση του αυτοκινήτου είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε και μετά το lockdown αποφασίστηκε να γίνει στην πίστα Tazio Nuvolari, εκεί που η Italdesign κάνει όλες τις δοκιμές ρουτίνας, απαραίτητες για την έγκριση τύπου των οχημάτων που προορίζονται σε διάφορες αγορές, κάτι που εξάλλου θα κάνουν και για το GT-R 50.

Αυτό θα κάνει την ήδη περιορισμένη έκδοση του μοντέλου, ακόμα πιο ελκυστική για τους συλλέκτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός αυτοκινήτων που είναι ακόμα “ανοικτά” στο βιβλίο παραγγελιών.

Όσοι ενδιαφέρονται για το GT-R50 από την Italdesign μπορούν να επισκεφθούν το www.GT-R50.nissan ή να επικοινωνήσουν με την Italdesign απευθείας στο aporta.gtr50@italdesign.com.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...