Venza το νέο SUV της Toyota

Aποκλειστικά υβριδικό και μεγαλύτερο του RAV4

  • -
  • -

Το Toyota Venza είναι ένα μεγάλο SUV με προορισμό την αμερικανική αγορά, το οποίο θα διατίθεται ως αποκλειστικά υβριδικό. Πιο συγκεκριμένα εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα που αποτελείται από ένα 4κύλινδρο θερμικό κινητήρα 2,5 λίτρων και τρία ηλεκτρικά μοτέρ με μπαταρίες λιθίου ιόντων, με τις μπαταρίες να είναι τοποθετημένες ανάμεσα στα πίσω καθίσματα.

Η απόδοση φτάνει τους 222 ίππους, με τη μέση εργοστασιακή κατανάλωση να είναι 5,9 lt/100 km. Επιπλέον, εφοδιάζεται στάνταρ με σύστημα electric on-demand all-wheel drive.

Πιο συγκεκριμένα το ηλεκτρικό μοτέρ που είναι τοποθετημένο πίσω παρέχει ροπή στους τροχούς όταν χρειαστεί και ανάλογα με τις συνθήκες, όπως ανακοινώνει η Toyota.
Αισθητικά διακρίνεται για την κουπέ αισθητική του, με τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED, τους μεγάλους τροχούς 18 ή 19 ιντσών και τις δυο εξατμίσεις στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, πίσω από τριάκτινο τιμόνι υπάρχει μια οθόνη πληροφοριών με διάσταση 4,2 ή 7 ιντσών.

Στην κεντρική κονσόλα η οθόνη του συστήματος infotainment έχει διάσταση 8 ή 12,3 ιντσών και συνδέεται με Apple CarPlay, Android Auto, αλλά και Amzon Alexa.
Όσον αφορά την ασφάλεια, το Toyota Venza εξοπλίζεται με το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, Toyota Safety Sense. Το μεγάλο SUV της Toyota πατάει στην πλατφόρμα TNGA-K, που έχει πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και υπόσχεται άνεση, αλλά και καλό κράτημα στο δρόμο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...