Νέο SsangYong Tivoli MY20

Ανανεώθηκε, εστιάζοντας πάντα στον value for money χαρακτήρα του

  • -
  • -

Το ανανεωμένο SsangYong Tivoli ΜΥ20 έρχεται με αναθεωρημένη σχεδίαση στο εμπρός και πίσω μέρος, πιο πλούσια τεχνολογία, ασφάλειας και άνεσης και νέους κινητήρες που πληρούν πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων. Επιπλέον, συνοδεύεται από εγγύηση επτά ετών ή 150.000 χιλιομέτρων.

Το Tivoli πήρε το όνομά του από μια ιταλική πόλη στη Ρώμη, που έχει φήμη για το στιλ της. Το ίδιο επιδιώκει να προσδώσει στο μοντέλο της και η SsangYong με την υιοθέτηση αυτού του ονόματος. Το Tivoli παρουσιάστηκε στην Κορέα το 2015 και άμεσα έγινε αποδεκτό από την αγορά στη χώρα του, σημειώνοντας πωλήσεις που έφταναν τις 3.000 μονάδες μηνιαίως.

Παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποίησε την ίδια χρονιά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να ξεκινούν το Ιούνιου του 2015. Πέντε χρόνια μετά, το νέο Tivoli είναι διαθέσιμο με νέους εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης, έναν 3κύλινδρο τούρμπο 1.2 GDi και έναν 4κύλινδρο τούρμπο 1.5 GDi, αλλά και μια ανανεωμένη εκδοχή του 1.6 diesel, που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6D.

Ο 1.2 GDi-T αποδίδει 128 ίππους και 230 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 1.750-3.500 rpm και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Ο 1.5 GDi-T με τη σειρά του αποδίδει 163 ίππους στις 5.500 rpm και 280 Nm ροπής σταθερά από τις 1.500-4.000 rpm, ενώ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το Tivoli 1.6 diesel αποδίδει 136 ίππους στις 4.000 rpm, με τη ροπή του να ανέρχεται στα 324 Nm, ενώ για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αναβαθμισμένη είναι η ασφάλεια του νέου SsangYong Tivoli, με συστήματα όπως, Front Collision Warning (FCW), Lane Departure Warning (LDW), Automatic Emergency Breaking (AEB), Lane Keeping Assist (LKA), Traffic Sign Recognition (TSR), Front Vehicle Start Alert (FVSA), Driver Attention Alert (DAA), Emergency Stop System (ESS), Safety Distance Alert (SDA), ενώ διαθέτει ως στάνταρ και έξι αερόσακους.

Η οθόνη του πίνακα οργάνων είναι LCD μεγέθους 10,25 ιντσών, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης του στιλ προβολής. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη οκτώ ιντσών, που αναπαράγει τα πάντα και είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ διαθέτει και κάμερα οπισθοπορείας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...