Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε τη μοναδικότητα της νέας Porsche 911 Targa [video]

Μετά την Coupe και Cabriolet, ήρθε η Targa εκδοχή της 911 να ολοκληρώσει τη γκάμα

  • -
  • -

Η Porsche με την παρουσίαση της 911 Targa, ολοκληρώνει έγκαιρα, πριν το καλοκαίρι, τη γκάμα των αμαξωμάτων του εμβληματικού σπορ μοντέλου της. Έτσι, μετά τις Coupe και Cabriolet, η Targa είναι πλέον διαθέσιμη σε εκδόσεις Targa 4 και Targa 4S.

Η οροφή της είναι πλήρως αυτόματη, με ηλεκτρική λειτουργία, με την αποθήκευσή της να γίνεται πίσω από τα καθίσματα, με τη διαδικασία να διαρκεί μόλις 19 δευτερόλεπτα.

Η 911 Targa 4 εφοδιάζεται με το γνωστό επίπεδο, 6κύλινδρο, 3λιτρο κινητήρα twin-turbo, ο οποίος αποδίδει 385 ίππους και 450 Nm ροπής και σε συνδυασμό με το Sport Chrono πακέτο επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 4,2 sec, δηλαδή ένα δέκατο πιο γρήγορα από το μοντέλο προηγούμενης γενιάς.

Η έκδοση 911 Targa 4S αποδίδει 450 ίππους και 530 Nm ροπής και κάνει το 0-100 km/h σε 3,6 sec, δηλαδή τέσσερα δέκατα πιο γρήγορα από την προκάτοχό της. Η μέγιστη ταχύτητα της Targa 4 είναι 289 km/h, ενώ της Targa 4S αγγίζει τα 304 km/h.

Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με οκτώ σχέσεις (PDK), το οποίο στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Εναλλακτικά, η 911 Targa 4S μπορεί να έρθει με το νέο 7άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Για πρώτη φορά διατίθεται με το σύστημα Porsche InnoDrive, το οποίο περιλαμβάνει adaptive cruise control. Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμη και η λειτουργία που ανασηκώνει το αυτοκίνητο για να διευκολύνει την καθημερινότητα, ενώ η λίστα των έξτρα είναι ατελείωτη.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση PASM (Porsche Active Suspension Management) ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της νέας Targa. Το σύστημα αυτό ρυθμίζει αυτόματα την απόσβεση των αμορτισέρ, με γνώμονα την άνεση και την οδική συμπεριφορά, ενώ έχει και δυο προεπιλογές, Normal και Sport.

Το Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) που κατανέμει τη ροπή στους πίσω τροχούς ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της Targa 4S και διατίθεται ως έξτρα στην Targa 4. Επιπλέον, στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει, όπως και στις προηγούμενες γενιές, το Wet mode, για περισσότερη σταθερότητα σε συνθήκες βροχής.

Η Porsche 911 Targa 4 πατάει σε τροχούς 19 ιντσών με ελαστικά 235/40 ZR, εμπρός και 20 ιντσών πίσω με ελαστικά 295/35 ZR. Στην Targa 4S οι τροχοί είναι 20 και 21 ιντσών εμπρός και πίσω, με ελαστικά 245/35 ZR και 305/30 ZR αντίστοιχα. Τα φρένα της Targa 4 είναι αεριζόμενοι δίσκοι 330 mm με 4πίστονες δαγκάνες και στους δύο άξονες, ενώ στην 4S χρησιμοποιούνται αεριζόμενοι δίσκοι 350 mm με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω. Φυσικά ως έξτρα είναι διαθέσιμοι και κεραμικοί δίσκοι PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...