Alfa Romeo GTA σε… ιστορικές αποχρώσεις

Το Centro Stile της Alfa Romeo εξέλιξε για την Giulia GTA μία σειρά χρωματισμών εμπνευσμένες από το ένδοξο παρελθόν της ιταλικής μάρκας

  • -
  • -

H συμπλήρωση 110 ετών από την ίδρυση της Alfa Romeo γιορτάστηκε με την παρουσίαση της Giulia GTA. Ενός μοντέλου που μοιάζει βγαλμένο από το ένδοξο παρελθόν της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Alfa Romeo αποφάσισε να δημιουργήσει μία ξεχωριστή σειρά από το ιδιαίτερο μοντέλο, με την αρωγή του τμήματος Centro Stile.
Συγκεκριμένα, θα παραχθούν 500 GTA και GTAm με στοιχεία εξατομίκευσης και σε χρωματισμούς που έχουν συνδεθεί με το θρυλικό όνομα. Τα ιδιαίτερα χρώματα, όπως η ώχρα, θυμίζουν τις 1750 GTAm και 2000 GTAm του ’70 και του ’71.

Κατά τη διάρκεια εξέλιξης των χρωματισμών το Centro Stile Alfa Romeo κινήθηκε με συνέπεια στα μονοπάτια της ιστορίας και σε λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα ότι ο χρωματισμός στις Sprint GTA (1965 – 1968) δεν ήταν συμμετρικός, ενώ αντίθετα στις GTA 1300 Junior ήταν.

Οι αγοραστές θα μπορούν να ζητήσουν τη δική τους GTA σε έναν από αυτούς τους θρυλικούς χρωματισμούς, αλλά και στα χρώματα GTA Red, Trophy White και Montreal Green, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την Ιταλική σημαία. Τέλος θα μπορούν να επιλέξουν το χρώμα στις δαγκάνες των φρένων, του roll-bar και βέβαια των αγωνιστικών ζωνών ασφαλείας.

Οι δύο εκδόσεις καθίστανται άμεσα συλλεκτικές, αφού θα παραχθούν συνολικά μόλις 500 κομμάτια. Η απόκτηση της θα αποτελεί μία μοναδική εμπειρία, αφού ένας εξειδικευμένος πρεσβευτής της Alfa Romeo θα συνοδεύει τον αγοραστή, ο οποίος θα παραλαμβάνει ένα ειδικό κιτ, και μαζί ένα συλλεκτικό κράνος της Bell στα χρώματα της GTA, ένα αγωνιστικό σετ ρουχισμού της Alpinestars και μια επίσης προσωποποιημένη κουκούλα για την προστασία του αυτοκινήτου του. Και στην όλη εμπειρία πρέπει να προσθέσουμε και ένα ειδικό σεμινάριο οδήγησης από το Alfa Romeo Driving Academy!

Θυμίζουμε, ότι η νέα GTA βασίζεται στην Giulia Quadrifoglio και εφοδιάζεται με μια ενισχυμένη έκδοση του V6 bi-Turbo βενζινοκινητήρα της Alfa Romeo των 2,9 λίτρων με απόδοση 540 ίππους. Με την εφαρμογή προηγμένων ελαφρών υλικών, η GTA, έχει μειωμένο βάρος κατά 100 κιλά σε σχέση με την Quadrifoglio και την κορυφαία αναλογία βάρους/ισχύος (2,82kg/hp) στην κατηγορία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...